HR-Generalist

HR-Generalist

Boliden Aitik söker nu en HR-Generalist. HR-sektionen ingår i avdelning verksamhetsstöd tillsammans med Yttre miljö, Arbetsmiljö och Verksamhetssystem.

Arbetsuppgifter
I rollen som HR-generalist kommer du att arbeta för att säkra tillgången på den nyckelkompetens som krävs för att Boliden Aitik ska nå sina affärsmål. Detta innebär att du kommer att utarbeta och underhålla processer för att attrahera, behålla, utveckla och engagera duktiga medarbetare. Utifrån verksamhetens behov kommer du att vara den rådgivande partnern för chefer och ledningsgrupper med syfte att ständigt förbättra och utveckla såväl organisationens och medarbetarnas prestationer. En del av din tid kommer du ägna åt rekrytering och rehabilitering. I dina arbetsuppgifter ingår det även att i samarbete med övriga HR kollegor jobba med de strategiska HR frågorna såsom organisation- och grupputveckling, kompetensförsörjning och företagskultur. Vidare agerar du som en stödfunktion till ledning och chefer inom områden som rekrytering, kompetensutveckling, rehabilitering, organisationsutveckling som några exempel. I ditt uppdrag ingår det även att implementera, driva och följa upp HR-processer i verksamheten samt allmänt förekommande HR administration. HR-avdelningen genomgår för tillfället ett förändringsarbete med tydliggörande av roller, både inom gruppen likväl som mot linjen, där ansvar och utförande identifieras. Ett nytt HR-system är under upphandling och beräknas införas våren 2020. Rehabsystem Adaco är installerat och implementering pågår. Rapporterar gör du direkt till HR-Sektionschef.

Vem är du
Du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö, arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. Vi tror att du har har minst 5 års erfarenhet av HR-generalist-rollen för att trivas med att jobba självständigt. Egenskaper som behövs i rollen är förmågan att arbeta strukturerat, och ha flexibiliteten att kunna planera om efter verksamhetens behov. Dina kunskaper gör att du hittar behoven, och din handlingskraft bidrar till att du tar tag i arbetsuppgifterna på ett effektivt sätt. På så sätt kommer du att vara delaktig i verksamhetens utveckling och med ditt goda humör och goda samarbetsförmåga bidrar du till gruppen.

Utbildning/Kvalifikationer
Krav
God datorvana.
God svenska och engelska i tal och skrift.
Relevant HR-utbildning eller därmed likvärdig erfarenhet.
Körkort B

Tjänsten är 100 % och tillsvidare.

Facklig information
Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer) tfn 0910 - 77 57 59
Anders M Karlsson (Unionen) tfn 0970 - 72 92 69
Anders Johansson (Ledarna) tfn 0970 - 72 95 53

Upplysningar
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Kompetenslaget. Har du några frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringskonsult Monica Johansson eller Monica Eliasson.

Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 700 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.
Mer info
Område Gällivare
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.kompetenslaget.se
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Metaller för det moderna samhället
Vi är ett högteknologiskt metallföretag med egna gruvor och smältverk som arbetar långsiktigt med att garantera samhällets tillgång till bas- och ädelmetaller – från brytning av malm (mineraler) till produktion och leverans av högkvalitativ metall till Industrin.
Vår produktionskapacitet är hög och bygger på erfarenhet, innovation och avancerad teknik, utvecklad i samarbete med nordiska teknik- och ingenjörsföretag. Idag arbetar cirka 5 500 personer på Boliden och verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge och Irland. Metaller behövs inom de flesta sektorer, och utan metaller skulle vårt moderna samhälle inte utvecklas.