Gruvplanerare -Produktion

Gruvplanerare -Produktion

Boliden Aitik söker nu Gruvplanerare till Områdesplaneringsavdelningen.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ett team som arbetar med gruvplanering. Din huvudsakliga uppgift är planering av gruvans produktion innehållande bl.a. borrning, sprängning, lastning och transport, tonnage för krossning och anrikning samt underhållsaktiviteter. Planen skall ligga till grund för produktionsstyrningen och således innehålla allt som påverkar produktionen. Vidare kommer du att arbeta med CAD, tipplanering eller mindre projekt inom arbetsområdet. I rollen kommer du även att medverka till utveckling av arbetssätt och implementering av programvaror. I samarbete med annan gruvplanerare ansvarar du för att optimera produktionen och följa upp/se till att budget och planer uppnås. Rapporterar gör du till sektionschefen för produktionsplanering.

Vem är du
Du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö, arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. Du som söker ska vara strukturerad, noggrann samt ha god samarbetsförmåga. Du är van att arbeta självständigt och klarar av periodvis hög arbetsbelastning.

Utbildning/Kvalifikationer
Meriterande är högskoleutbildning med inriktning mot gruvor eller producerande industri. Tidigare erfarenhet från gruvbranschen är önskvärt liksom CAD kunskaper. Vi ser även gärna att du har erfarenhet och kompetens inom LEAN.
Krav
Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift.
Goda datakunskaper.
Körkort B

Tjänsten är 100 % och tillsvidare, dagtid.

Facklig information
Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer) tfn 0910 - 77 57 59
Anders M Karlsson (Unionen) tfn 0970 - 72 92 69
Anders Johansson (Ledarna) tfn 0970 - 72 95 53

Upplysningar
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Kompetenslaget. Har du några frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringskonsult Monica Johansson eller Monica Eliasson.

Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 700 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.
Mer info
Telefon 0911-91100
Område Gällivare
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Anläggningsarbete
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.kompetenslaget.se
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Metaller för det moderna samhället
Vi är ett högteknologiskt metallföretag med egna gruvor och smältverk som arbetar långsiktigt med att garantera samhällets tillgång till bas- och ädelmetaller – från brytning av malm (mineraler) till produktion och leverans av högkvalitativ metall till Industrin.
Vår produktionskapacitet är hög och bygger på erfarenhet, innovation och avancerad teknik, utvecklad i samarbete med nordiska teknik- och ingenjörsföretag. Idag arbetar cirka 5 500 personer på Boliden och verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge och Irland. Metaller behövs inom de flesta sektorer, och utan metaller skulle vårt moderna samhälle inte utvecklas.