Gruvingenjör -Strategisk planering

Gruvingenjör -Strategisk planering

Boliden Aitik söker nu Produktionsingenjör till planeringsavdelningen.

Arbetsuppgifter
Som Produktionsingenjör kommer du att arbeta med frågor som omfattar strategisk planering för dagbrottsverksamheten. Det omfattar långsiktig produktionsplanering fram till gruvans stängning. Produktionsplaneringen omfattar brytningsplaner, omtag, malmhalter, påverkan på infrastruktur som används i den strategiska planeringen. Du kommer även att medverkan i projekt som berör strategisk planering, vidare vara med och driva den fortsatta utvecklingen & implementeringen av planeringssystem inom avdelningen. Kort sagt handlar det om hur vi ska ta till vara på den naturresurs vi har tillgång till på ett hållbart och ekonomiskt sätt. Samarbetar gör du med övriga funktioner i Aitik och andra enheter inom Boliden. Befattningen tillhör Områdesplaneringen och rapporterar till avdelningschefen för Områdesplaneringen.

Vem är du
Du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö, arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.
I befattningen krävs en mycket god förmåga att kunna samarbeta med övriga funktioner i Aitik och andra enheter inom Boliden. Vidare är du tålmodig och har du lätt för att analysera fakta och se samband, arbetar strukturerat och noggrant. Kanske har du arbetat med markentreprenader. Meriterande är några års erfarenhet av produktionsplaneringsarbete inom gruvindustrin, även kunskap och erfarenhet från gruvplaneringsmjukvaror.

Utbildning/Kvalifikationer
Krav
Vi ser gärna att du har en civilingenjörsutbildning med inriktning mot gruvor eller liknade, samt erfarenhet inom gruv-eller likartad miljö.
God svenska och engelska i tal och skrift.
God datavana, erfarenhet av Cad system.
Körkort B

Tjänsten är 100 % och tillsvidare.

Facklig information
Holger Rilinger (Sveriges Ingenjörer) tfn 0910 - 77 57 59
Anders M Karlsson (Unionen) tfn 0970 - 72 92 69
Anders Johansson (Ledarna) tfn 0970 - 72 95 53

Upplysningar
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Kompetenslaget. Har du några frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringskonsult Monica Johansson eller Monica Eliasson.

Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 5 700 medarbetare och en omsättning på 50 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap.B
Mer info
Område Gällivare
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.kompetenslaget.se
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Metaller för det moderna samhället
Vi är ett högteknologiskt metallföretag med egna gruvor och smältverk som arbetar långsiktigt med att garantera samhällets tillgång till bas- och ädelmetaller – från brytning av malm (mineraler) till produktion och leverans av högkvalitativ metall till Industrin.
Vår produktionskapacitet är hög och bygger på erfarenhet, innovation och avancerad teknik, utvecklad i samarbete med nordiska teknik- och ingenjörsföretag. Idag arbetar cirka 5 500 personer på Boliden och verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge och Irland. Metaller behövs inom de flesta sektorer, och utan metaller skulle vårt moderna samhälle inte utvecklas.