Underhållsingenjörer Gruvmaskiner

Underhållsingenjörer Gruvmaskiner

Placering: Aitik

Vi söker två personer som vill följa med oss på Boliden på vår resa att automatisera våra gruvmaskiner i Aitik för en bättre arbetsmiljö och produktivitet. Här får du uppleva Europas största koppardagbrott och maskinpark.

Vi söker innovatörer
Vi söker dig som kan koordinera underhållet av vår maskinpark i Aitikgruvan. En maskinpark som huvudsakligen består av gräv-, schakt- och borrmaskiner samt truckar. Med ett analytiskt sinne och strukturerat arbetssätt kommer du att anförtros strategiskt och operativt ansvar för att utveckla vårt arbetssätt med hjälp av systemstöd. Att skapa rapporter som gör det enkelt att följa vårt underhållsarbete, möjliggöra avvikelsehantering, optimera och visualisera tillgängligheten på våra maskiner. Det är viktigt att du bidrar till driftsäkerhet och gör orsaksanalyser vid händelse av haverier. Besök vår hemsida för att lära dig mer om Aitik och se filmen om vårt projekt för att elektrifiera truckar.

Som kollega bygger du relationer och samarbeten, värdesätter dina kollegors kompetens, är innovativ och hittar gemensamma lösningar. Vi kommer att involvera dig i vårt automationsprojekt gällande till exempel planering, kravbeskrivningar och leverantörsutvärderingar för maskiner. Du kommer att ha kontakter med leverantörer och sköta underhållsaktiviteter vid inköp och ombyggnad av maskiner.

Du har ett genuint intresse för maskiner och underhåll. Vi ser att du har en examen och kunskap inom teknik och det är meriterande med erfarenhet av underhåll och maskiner. B-körkort är ett krav.

Vi påverkar gruvindustrin
Våra uppdrag är mångsidiga i en god gemenskap med duktiga kollegor och där innovation uppskattas. Dessa roller arbetar dagtid i team och samverkan med tekniker, verksamhetschefer och andra professioner. I en växande gruva där varje dag är annorlunda.

Som etablerad arbetsgivare har vi kollektivavtal och ger vi dig goda förmåner som exempelvis hälso- och sjukvård samt en kultur som präglas av mod, omsorg och ansvar.

Vi driver gruvindustrin genom samarbete och innovation. Är du redo att omsätta dina idéer till verklighet och driva förändringar för kommande generationer?

Välkommen att ansöka
Vi välkomnar din ansökan fram till på måndag 31 oktober 2022 via vår hemsida www.boliden.com – Karriär – Gå med i Boliden och hanterar den enligt GDPR. Har du frågor om din ansökan vänligen kontakta vår Talent Acquisition Partner Terese Lindholm på +46 70 508 69 43 eller terese.lindholm@boliden.com.

Vill du veta mer?
Kontakta oss som rekryteringsansvariga Carl-Erik Thyni (truckar) 0970-72 94 64, carl-erik.thyni@boliden.com och Niklas Henriksson (gräv- och borrmaskiner) 0970-72 92 94, niklas.henriksson@boliden.com. Vi uppskattar ditt intresse! Fackliga frågor besvaras av Simon Granström (Ledarna) 0970 - 72 93 33, Anders Karlsson (Unionen) 0970 – 72 92 69 och Ditte Möller Lasskogen (Sveriges Ingenjörer) 0910-70 57 59.

Nyfiken på att flytta eller pendla hit?
Aitik ligger strax söder om Gallivare i Lappland, Sverige. I detta unika landskap norr om polcirkeln upplever vi gnistrande vintrar och ljusa sommarnätter. Vi har nära till alla bekvämligheter med vildmarken runt hörnet. Näringsliv och föreningsliv, ett varierat kulturutbud, skola, vård och omsorg samt tåg- och flygförbindelser. Vi hjälper gärna till och välkomnar dig hit för att vidga dina vyer och hitta livskvalitet.

--------------------------------------------------------------
Vi är ett företag i ständig utveckling och varje arbetsdag utforskar vi hur vi kan förbättra det moderna livet och samhället. Våra metaller är en nyckelkomponent för att skapa en mer hållbar framtid och vi är stolta över den skillnad som vi gör varje dag. Är du redo att börja bidra med din nyfikenhet, personlighet, skicklighet och unika bakgrund? Var dig själv och utmana oss – låt oss driva förändring för kommande generationer!
Mer info
Område Gällivare
Yrkesroll Industri & Anläggning, Maskinarbete, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.boliden.com/
Sista ansökningsdag 31 okt 2022 (32 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Boliden är ett metallföretag med fokus på hållbar utveckling. Våra rötter är nordiska, marknaden global. Kärnkompetensen finns inom prospektering, gruvor, smältverk och metallåtervinning. Boliden har cirka 4 900 medarbetare och en omsättning på 40 miljarder kronor. Aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, segment Large Cap .