VD Gällivare Näringsliv AB

VD Gällivare Näringsliv AB

Gällivare - En arktisk småstad med företagsklimat och samverkan av världsklass!

Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor nära 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och samma gäller från Stockholm med dagliga flygförbindelser.
Här finns en differentierad företagsamhet med en gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.

Gällivare Näringsliv AB ägs gemensamt av Gällivare kommun och näringslivet och fokuserar på det gemensamma utvecklingsarbetet av näringslivet. Samarbetet ska skapa de bästa förutsättningarna att bedriva näringsverksamhet så som goda möjligheter till kompetensförsörjning och infrastruktur. Det ska generera nyetableringar av verksamheter inom strategiskt viktiga områden och ett företagsklimat som rankas bland de bästa i Sverige. Sammantaget så medför insatserna en positiv befolkningsutveckling.

Då detta är en helt ny organisation så söker vi en:

Verkställande Direktör

Uppdraget
Som VD har du det yttersta ansvaret för verksamheten och din uppgift blir att starta, utveckla och leda Gällivare Näringsliv AB. Vi erbjuder dig ett spännande arbete inom näringslivet. Ditt främsta uppdrag innebär att stärka platsvarumärket Gällivare. Du kommer arbeta strategiskt för att utveckla näringslivet, skapa samverkan samt ge service och support till näringslivets parter.

Din profil
Du är en ledare och verksamhetsutvecklare som har erfarenhet av att ansvara för en verksamhet under utveckling och som är van att utmana både dig själv och andra. Du har ett affärsmässigt, strategiskt och analytiskt angreppssätt där målen identifieras, kommuniceras och omsätts i aktiviteter. Vi söker en engagerad och utåtriktad person med förmåga att bygga ett lag och med en vilja att utveckla relationer. Du är lyhörd för bolagets behov och har hög genomförandeförmåga.

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet och god kännedom om
  • Företags-/verksamhetsledning och -utveckling
  • Ekonomistyrning/resultatuppföljning
  • Strategiskt ledningsarbete med vana att rapportera direkt till styrelse eller motsvarande
  • Lämplig universitetsutbildning till ex inom ekonomi/marknad, teknik/miljö och/eller ledarskap eller annan erfarenhet som är likvärdig
  • God svenska och engelska i tal och skrift
Erfarenheter från flera olika typer av verksamheter såväl från näringslivet som från offentlig verksamhet är meriterande.

Upplysningar om tjänsten
I den här rekryteringen samarbetar vi med Adecco, kontakta gärna rekryterare Mari Nilsson 070-389 70 48, eller på mari.nilsson@adecco.se.
Läs mer och sök tjänsten via www.adecco.se
Välkommen med din ansökan senast den 7 april 2019.
Vid frågor angående registrering på hemsidan kontakta Kandidatsupport på tel: 08-598 980 10.
Mer info
Kontaktperson Mari Nilsson
Telefon 070-389 70 48
Område Gällivare
Yrkesroll Organisation & ledning, VD & Koncernchef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 7 apr (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.