Inköpare till Aitik i Gällivare!

Inköpare till Aitik i Gällivare!

I Aitik, strax söder om Gällivare finns Sveriges största koppardagbrott. Här bryts dygnet runt malmfyndigheter av kopparkis innehållandes koppar, guld och silver. Boliden öppnar nu upp för en ny kollega till sitt inköpsteam. Har du erfarenhet från inköp och är en stjärna på att förhandla, samt en mästare på kommunikation och kundrelationer? Då kan du vara den vi söker, vi tillämpar löpande urval så sök redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en inköpare till Boliden Aitik i Gällivare. De stärker nu upp sin grupp av inköpare under ett långsiktigt projekt som förväntas pågå i två år. Som inköpare kommer du ansvara för hela arbetsprocessen från planering, samordning till att genomföra samt följa upp inköp, främst inom konsulter, entreprenader och serviceavtal. Du blir direkt en viktig del av verksamhetens framgång och positiva atmosfär. Du erbjuds här en dynamisk roll där du får chansen att utveckla dina kunskaper inom inköp på ett globalt företag.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Bolidens önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Det innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Boliden under tiden projektet pågår.

Arbetsuppgifter

I rollen som inköpare ingår anbudsförfrågningar, genomförande av förhandlingar av leverantörs- och samarbetsavtal samt säkerställa att leveranser och uppföljning gentemot Boliden Gruvors produktionsenheter- och anläggningar.

Tjänsten passar dig som har erfarenhet av att arbeta med inköp och förhandlingar och är redo att ta klivet in i nästa utmaning. Du bör trivas i en kommunikativ roll som tar ansvar för sina processer och driver dem framåt. Resor till Bolidens andra verksamheter runt om i landet kan förekomma i tjänsten.

Vi söker dig som

Har en färdig utbildning inom relevant område, som t.ex. inköp, logistik eller ekonomi. Vidare ser vi att du
  • Har arbetslivserfarenhet av förhandlingar
  • Då rollen som inköpare är kommunikativ krävs det att du kan kommunicera obehindrat skriftligt och muntligt på det svenska och engelska språket
  • Innehar B-körkort
Det är meriterande om du har
  • Kunskap från vanligt förekommande standardavtal för entreprenad (AB, AMA, ABK) samt från IT-systemen Maximo och Ariba.
  • Erfarenhet från metallindustri med prissättning och riskhantering
Som person är du målinriktad och strukturerad i ditt arbete . Du är också en lagspelare med goda sociala färdigheter som kan bygga långsiktiga relationer med både kollegor, kunder och leverantörer. Vi ser även att du har ett problemlösande tänk, och kan bidra till kontinuerliga förbättringar, både på en detaljerad och övergripande nivå.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Gällivare, Aitik Boliden
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ume01@academicwork.se under kontortid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Gällivare
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Metaller behövs inom de flesta sektorer, och utan metaller skulle vårt moderna samhälle inte utvecklas. Boliden är ett högteknologiskt metallföretag med egna gruvor och smältverk som arbetar långsiktigt med att garantera samhällets tillgång till bas- och ädelmetaller från brytning av malm (mineraler) till produktion och leverans av högkvalitativ metall till Industrin. Deras produktionskapacitet är hög och bygger på erfarenhet, innovation och avancerad teknik, utvecklad i samarbete med nordiska teknik- och ingenjörsföretag. Idag arbetar cirka 5 700 personer på Boliden och verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge och Irland.