Tjänsteman till Flygtrafikledningen

Tjänsteman till Flygtrafikledningen

Är du lättlärd, tekniskt intresserad, duktig på att hålla huvudet kallt i stressade situationer och har en gymnasieexamen? Då kanske en utbildning till att bli i flygtrafikledningen sk AFIS-tjänsteman är något för dig!

Vad gör en AFIS tjänsteman?
En AFIS-tjänsteman utför flyginformationsinformationstjänst för flygtrafiken vid en flygplats och har sin arbetsplats i flygplatsens torn.

Den person vi söker kommer att genomgå en betald utbildning i 10 veckor vid flygtrafikledningsskolan i Arvidsjaur och Skellefteå med en månadslön på 21.450:- Därefter följer en lokal behörighetsutbildning vid Gällivare flygplats som pågår under ca 3 månader till dess att du erhåller slutgiltig behörighet. Under utbildningstiden tillhandahåller ACR bostad.

Vem är du?
Som person ser vi att du har god samarbetsförmåga och trivs att arbeta i team. Viktiga egenskaper för tjänsten är att vara anpassningsbar, ansvarstagande och självsäker då jobbet kräver att du har en god känsla för att fatta egna beslut!

Ovannämnda egenskaper kommer testas för utvärdering för att vi skall kunna erbjuda utbildningsplats till den som anses vara mest lämpade för yrket.

Vad händer efter utbildningen?
Efter godkänd utbildning börjar du som praktikant i Gällivare. Praktikperioden är betald och praktiklängden är i de flesta fall ca 3 månader. Den som framgångsrikt genomgår utbildning och praktik erbjuds anställning som AFIS-tjänsteman hos ACR i Gällivare. Det innebär en tillsvidareanställning med fast månadslön och tillhörande ersättningar för obekväm arbetstid, helgtillägg m.m. Ingångslönen är 31.100 kronor.

Vad krävs av dig?
Grundläggande krav för att söka till utbildningen är genomförd gymnasieutbildning med goda resultat i matematik, svenska och engelska.

Du måste vara fullt frisk och före utbildningens start måste du ha genomgått och erhållit medicinskt intyg. Där ingår bland annat att du ska ha normal hörsel och normalt färgseende. Meriterande är körkort B. Utbildningen kommer att ske under förutsättning att inte redan är utbildad AFIS-tjänsteman. Före anställning kommer säkerhetskontroll med registerutdrag att genomföras och slumpvisa drogtester kan komma att göras.

Hur går processen till?
Steg ett innebär att du söker tjänsten och får en testlänk skickad till dig om du uppfyller grundkraven om godkända betyg. Du bör därefter utföra testerna innan deadline för testerna vilket är 30 september. Ser vi att du möter kraven kommer du att bli kallad till nästa steg i urvalsprocessen.

Är du intresserad av utbildningen? Ansök redan idag! I din ansökan ber vi dig inkludera CV, personligt brev samt gymnasiebetyg.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Gällivare
Yrkesroll Transport & Logistik, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://acr-sweden.se/
Sista ansökningsdag 30 sept 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren