Rektor till Mockfjärdsskolan

Rektor till Mockfjärdsskolan

Beskrivning

Mockfjärdsskolan är en attraktiv och mångkulturell skola belägen nära naturen. Verksamheten består av F-9, särskola och fritidshem och här går totalt 430 elever. Vi erbjuder en trygg skolmiljö där varje elev utifrån sin förmåga rustas för att utvecklas mot sin fulla potential. Skolan har en väl utbyggd elevhälsa. Vårt elevhälsoteam består av skolsköterskor, specialpedagoger, skolkurator, skolpsykolog och skolledare.

I Gagnefs kommun bedriver vi ett arbete med främjande och förebyggande insatser som syftar till att skapa en god lärandemiljö för alla elever. En del i det är att integrera särskolans elever i grundskolans organisation.

Våra bärande principer på Mockfjärdsskolan är: Goda relationer, Kunskapen i centrum och Framtidstro. Ledarskapet präglas av föredöme, personlig omtanke, inspiration och motivation.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för skolans ledningsgrupp och har en biträdande rektor till hjälp. Ledningsgruppen har ett ansvar för att verksamheten drivs mot att nå uppsatta mål.

I uppdraget ingår i huvudsak:
  • Att leda och planera skolans verksamhet
  • Att ha personalansvar för pedagogisk personal
  • Att driva utvecklingen av IT som pedagogiskt verktyg
  • Att driva elevhälsoarbetet på ett förebyggande och lösningsfokuserat sätt
  • Att arbeta för en god arbetsmiljö för både elever och personal
Kvalifikationer

Vi söker dig som delar kommunens värdegrund, har en insikt i skolans styrdokument samt har en god ledarskapsförmåga. Du har en bakgrund som lärare och erfarenhet som skolledare. Du ska ha ett målfokuserat synsätt och ha god kunskap om skolans struktur och uppdrag.

Du ska vara en god kommunikatör som bygger goda relationer utifrån tillit och förtroende. Du har förmåga att entusiasmera och stimulera utveckling utifrån verksamhetens behov. Du är driven, analytisk, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du har god IT-kompetens. Meriterande är genomgången eller påbörjad rektorsutbildning.

Före anställning ska examensbevis/studieintyg och giltigt utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister lämnas.

Körkort klass B
Mer info
Kontaktperson Håkan Elfving
Telefon 0241-15304
Email Mejla Håkan Elfving
Område Gagnef
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://gagnef.se/
Sista ansökningsdag 1 dec 2020 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gagnefs kommun är Gagnefs kommuns största och mest spännande arbetsgivare! Här finns jobb i 150 olika yrkesgrupper. Tillsammans gör vi skillnad för invånare och besökare i kommunen.

Som medarbetare i Gagnefs kommun kommer du att ingå i ett sammanhang där du har nära till både kunder/brukare/medborgare och kollegor. Vi arbetar ständigt med att bredda vår kompetens och vår arbetsmiljö präglas av att vi stöttar, stärker och utvecklar varandra i vår profession. Som en del av Gagnefs kommun tillhör du en arbetsplats med stort fokus på utvecklingsfrågor - för att kunna möta såväl dagens som framtidens utmaningar.