Förbundschef till Nedansiljans Samordningsförbund

Förbundschef till Nedansiljans Samordningsförbund

Nedansiljans Samordningsförbund bildades 2007 och består av parterna Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Dalarna (fd Landstinget) och kommunerna Leksand, Rättvik och Gagnef. Förbundet är en egen juridisk person och leds av en styrelse som består av förtroendevalda och tjänstemän från de ovan nämnda parterna. Till sitt förfogande har förbundet en egen budget som parterna bidrar till.

Uppgiften för samordningsförbundet är att effektivisera samverkan mellan parterna och genom samordningsförbundet kan parterna skapa insatser för individer att förbättra sin förmåga att utföra förvärvsarbete eller påbörja studier för att därigenom öka förutsättningarna att nå egen försörjning. Samordningsförbundet ger en möjlighet att skapa flexibla, effektiva och lokalt anpassade samverkanslösningar som ett komplement till parternas ordinarie verksamheter.

Arbetsuppgifter:
Arbetet innebär att du leder och utvecklar förbundet och dess verksamhet tillsammans med förbundets styrelse. I tjänsten ingår projekt- och processledande arbete då du ansvarar för att utveckla samarbetet mellan förbundets parter och du kommer vara delaktig i förbundets insatser och utvecklingsarbete. Du sköter förbundets ekonomi och administration och företräder förbundet på tjänstemannanivå.

Arbetsuppgifterna innefattar beredning av ärenden och underlag till styrelsen samt verkställande av styrelsens beslut. Du ansvarar för att ta fram behovsanalyser liksom uppföljning av de verksamheter förbundet finansierar. Du sköter ekonomisk förvaltning med t.ex. budget, årsredovisning, upphandling m.m.. Du tillser förbundets omvärldsbevakning, information och kommunikation.

Kvalifikationer:
  • Examen från högskola eller universitet som arbetsgivaren bedömer relevant.
  • Dokumenterad erfarenhet av att leda och stödja projekt och processer
  • God erfarenhet av att utveckla och leda samarbete och samverkan mellan olika verksamheter.
  • Vana att arbeta självständigt med stort eget ansvar.
  • Ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift liksom god kommunikativ förmåga.
Det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomiskt ansvar inom offentlig förvaltning (budgetering, uppföljning, redovisning och analys). Du bör vara förtrogen med att arbeta i en politiskt styrd verksamhet och ha kunskap om offentlig verksamhet inom arbetsmarknads- och rehabiliteringsområdet.

Som person är du är drivande och lösningsfokuserad. Du har en god analytisk förmåga och kan koppla olika delar till en helhet. Du får människor att arbeta mot samma mål och nå förväntade resultat. För att lyckas med uppdraget är det viktigt att du kan utveckla relationerna med nuvarande och potentiella samarbetsparter.

Arbetstid/varaktighet:
Anställande part och arbetsgivare är Gagnefs kommun. Tjänsten är placerad i Leksands kommun men Rättvik eller Gagnef som alternativ placeringsort kan diskuteras framöver. Tjänsten är 100 %tillsvidare.

Körkort klass B - Bil.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2019-04-23
Ange referens: SN/2019:61/02

Kontaktpersoner
Verksamhetschef Anna Yttervall, 0241-15511
Förbundschef Tanja Mårtensson, 070-2221807
Mer info
Kontaktperson Anna Yttervall
Telefon 0241-15511
Område Gagnef
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://gagnef.se/kommun-och-politik/jobba-haer/
Sista ansökningsdag 23 apr 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Där den vilda Västerdalälven och stilla Österdalälven strålar samman skapar Gagnefs kommun mötesplatser som tar oss in i framtiden. Med utgångspunkt i det lilla bygger vi en modern och trygg kommun. Genom engagemang och kreativitet skapar vi samhället. Vi tar hand om dem som har format den bygd vi lever i idag och satsar för kommande generationer och en hållbar utveckling.