Hoppa till innehåll
Siemens Energy logotyp

Systemarkitekt inom Teknikinformation

Ansök nu

Systemarkitekt inom Teknikinformation

Ögonblicksbilder av en arbetsdag

Du arbetar med att kravställa en ny funktion till vårt CCMS och skriver ett projektdirektiv för att få budget till funktionens utvecklingsprojekt. En av utvecklarna håller på med en ny applikation och mejlar en .XSD fil som behöver bli granskad och godkänd. Tvära kast ibland, men det går att prioritera om så att det fungerar.

Igår arbetade du hemifrån med en presentation till ett globalt möte om en stor systemsammanslagning. Du fick då en idé som du behöver prata med verktygsägaren om. Idag har du därför åkt in till kontoret för att ha kreativa diskussioner vid en whiteboard.

I lunchrummet diskuteras allt möjligt; hydroponisk odling, favoritfilmer, brädspelskvällen i måndags eller när vi ska spela nästa padelmatch. Efter att lunchen är uppäten finns tid för en gemensam promenad i parken för att få energi (och poäng till motionsjakten). Du avslutar dagen med en stunds egen reflektion och noterar dina lösa trådar.

Hur Du kommer att påverka

Vi arbetar gränsöverskridande inom organisationen med att driva utveckling av såväl människor, processer och tekniska lösningar. Vårt mål är att öka effektiviteten i informationsleveranserna och kunna leverera ännu vassare informationslösningar till våra slutkunder.
Vi ser fram emot att du:

 • Omsätter dina kunskaper inom systemutveckling på en strategisk nivå
 • Kompletterar vårt team och leder utvecklare och implementationsteam
 • Definierar och realiserar bra lösningar på kunders krav och leveransprojektens behov
 • Driver utveckling av system och processer med sikte på framtida krav
 • Förmedlar kunskap och strategier för utveckling och digitalisering inom området teknikinformation

Vad Du medför

Du är en analytisk, tålmodig och pragmatisk person som obehindrat kan koppla samman olika perspektiv för att förstå helheter. Du motiveras av förändringsarbete med fokus på långsiktig utveckling av processer och systemlösningar för hantering av stora mängder information och flöden i komplexa system.

Din bakgrund

 • Universitets- eller högskoleutbildning inom systemvetenskap, mjukvaruutveckling eller annan motsvarande IT-inriktning
 • Bred kunskap inom olika arkitektområden, exempelvis: system, information, lösning och verksamhet
 • Erfarenhet av att driva projekt och att leda workshops/utbildningar
 • Kan ta fram affärsplaner, kravspecifikationer och systemtester
 • Har goda kunskaper inom agil utvecklingsmetodik
 • Kommunicerar obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska

Om Teamet

Inom avdelningen Technical information systems arbetar idag 10 drivna och kreativa medarbetare med gasturbins- och värmepumpsinformation. Vår främsta uppgift är att utveckla Siemens Energys processer, system och informationsprodukter. Vi är ett team med många olika kompetenser som kompletterar varandra och vi värdesätter samarbete och att må bra och ha roligt tillsammans. För att trivas bra i vårt team ser vi att du är person med förmåga att söka och inhämta information från användare, experter och andra källor.

Inom divisionen Gas Services erbjuder vi energilösningar med noll eller låga utsläpp baserat på våra gasturbiner samlade under ett tak och tillsammans med ångturbiner samt generatorer. Genom service, modernisering och digitalisering av den levererade flottan skapar vi möjligheter för ett minskat klimatavtryck.

Kolla in denna film för att lära dig mer om vad vi gör inom Gas Services: https://www.siemens-energy.com/global/en/offerings/power-generation.html
Vi kan erbjuda dig förmånliga anställningsförmåner såsom arbetstidsförkortning, förskottssemester, friskvårdsbidrag och ev. möjlighet till flexibel arbetsplats.
Hur är det att jobba på Siemens Energy? Titta här: https://bit.ly/3hD9pvK

Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html, id nr 249331 senast 28 september.

Löpande urval tillämpas, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Claes Hagström på claes.hagstrom@siemens-energy.com .

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Malin Tallberg på malin.tallberg@siemens-energy.com .

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag, eller annonsförmedlare.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Anders Häll, Unionen, 0122-887514

Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-MT1

Mer info
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
28 sep. 2023 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare