Hoppa till innehåll
Siemens Energy logotyp

Strategisk inköpare

Publiceringsdatum
30 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Strategisk inköpare

En ögonblicksbild av din dag

Du har nu möjlighet att bli en del av oss som strategisk inköpare för verktyg till våra gasturbiner. Det är en spännande och utvecklande roll med stor potential att växa inom inköpsområdet!

Som strategisk inköpare kommer du att hantera en mängd olika uppgifter. Du kommer att arbeta med att utveckla och implementera strategier för vår leverantörsbas samt inom Siemens Energy. En del av ditt jobb kommer att vara att förhandla om kontrakt och prislistor, samt att lösa olika sorters problem samtidigt som du bibehåller goda affärsrelationer.

Du kommer att arbeta i en internationell miljö med daglig kontakt med både internationella leverantörer och kollegor från olika funktioner och platser inom Siemens Energy. Tjänsten innefattar resor.

Hur Du kommer att påverka

 • Bidrar aktivt till att uppnå våra globala och lokala mål i samarbete med Siemens Energy:s inköpsnätverk runt om i världen.
 • Utvecklar en övergripande strategi för köpområdet i samarbete med tvärfunktionella avdelningar.
 • Analyserar och förstår riskerna med vår leverantörsbas och utformar strategier för att hantera dessa risker.
 • Utifrån uppdaterad kunskap om globala marknadsförhållanden förhandla kontrakt med leverantörer
 • Bygga och underhålla goda affärsrelationer med leverantörer och viktiga interna intressenter inom företaget.
 • Bidra tidigt med ett supply chain-perspektiv i tekniska utvecklingsprojekt.

Vad Du medför

 • Problemlösning samtidigt som du har har förmåga att arbeta strukturerat med flera pågående ärenden.
 • Är driven och tar ägandeskap
 • Arbetserfarenhet inom strategisk inköp eller andra relevanta funktioner inom en internationell affärsmiljö.
 • En master i engineering och/eller ekonomi eller annan relevant utbildning.
 • Goda kunskaper inom engelska, både muntligt och skriftligt.
 • Förmåga att tänka strategiskt och att bygga förtroende med interna och externa partners, inom en interkulturell miljö.

Om Teamet

Teamet består av 7 anställda och är lokaliserat i Finspång. Avdelningen ansvarar för strategiskt inköpsarbete, främst för de material som levereras till Service men också delar till nyförsäljning.

I gruppen lägger vi mycket fokus på flexibilitet och förbättringar av våra leveranskedjor - till exempel genom nya leverantörer eller förenklingar av våra leveranskedjor. Vi stöder och utvecklar våra inköpsprocesser och arbetar mycket nära vårt operativa/taktiska inköpsavdelning inom D P MGT.

Inom divisionen Gas Services erbjuder vi energilösningar med noll eller låga utsläpp baserat på våra gasturbiner samlade under ett tak och tillsammans med ångturbiner samt generatorer. Genom service, modernisering och digitalisering av den levererade flottan skapar vi möjligheter för ett minskat klimatavtryck.

Vi kan erbjuda dig förmånliga anställningsförmåner såsom arbetstidsförkortning, förskottssemester, friskvårdsbidrag och ev. möjlighet till flexibel arbetsplats.

Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 94,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Hur kan du göra skillnad på Siemens Energy? Titta här: https://bitly.ws/ZFwV

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/en_US/jobs eller https://siemensenergy.avature.net/internalcareers , id nr 254636

Löpande urval tillämpas, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsten kan du kontakta Johan Fast på johan.fast@siemens-energy.com eller tel. +46702161451

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Hugo Jobring på Hugo.jobring.ext@siemens-energy.com

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag, eller annonsförmedlare.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Anders Häll, Unionen, 0122-887514
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69


#PAGE

Liknande Jobb

Siemens Energy logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 februari 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com