Siemens Energy Graduate Trainee Program

Siemens Energy Graduate Trainee Program

Siemens Energy Graduate Trainee Program

OM DIG

Din profil

 • Du tar en masterexamen (eller motsvarande) senast i augusti 2023 och befinner dig i början av din karriär. Din examen bör inte vara äldre än två år.
 • Masterexamen (eller motsvarande) inom ett av följande områden: Maskinteknik, Produktion/Logistik, Datavetenskap, IT/Digitalisering, Systemvetenskap, Energisystem, Teknisk fysik, Elkonstruktion, Ekonomi och/eller Juridik.
 • Mycket goda kunskaper i skrift och tal i svenska och engelska.
 • Andra språkkunskaper samt erfarenhet från att ha studerat eller arbetat utomlands är meriterande.
 • Genuint intresse för Siemens Energy och attraheras av den avancerade teknik och innovationer som kännetecknar företaget. Du attraheras också av att arbeta i en mångkulturell och internationell miljö.

Dina ansvarsområden

 • 4 veckors praktisk verkstadsintroduktion följt av 5 perioder på olika avdelningar inom företaget som du själv valt. Totalt löper programmet över 14 månader. En av perioderna sker utomlands.
 • Få helhetsbild av affärsverksamheten, både ur ett tekniskt och affärsmässigt perspektiv.
 • Få ett internationellt helhetsperspektiv över Siemens Energy.
 • Etablera nätverk nationellt och internationellt.
 • Siemens Energy ambassadör på universitetsmässor och andra event.
 • Du blir tillsvidareanställd på SE AB och efter avslutat program tar du nästa steg i din fortsatta karriär med en ny placering inom ett önskat verksamhetsområde.

Dina möjligheter till personlig utveckling

 • Kunskap om företaget, affärsområden och våra produkter.
 • Stöttning i personlig utveckling av chef, personlig mentor och handledare.
 • Lära känna en global koncern.
 • Bredda kompetensen inom flera områden som påverkas av dig själv i mycket stor utsträckning.
 • Utbildning i bl a företag- och produktkunskap, försäljning, ledarskap och projektledning.
 • Studiebesök inom Siemens Energy men även hos andra företag och leverantörer.
 • En kickstart på din karriär inom Siemens Energy.

OM OSS

Hur är det att jobba på Siemens Energy? Titta här: https://bit.ly/3hD9pvK

Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Nästa program startar i september 2023 och urval sker löpande. Under februari/mars påbörjas vidare steg i urvalsprocessen i form av tester och videointervjuer, följt av assessmentdagar.

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html, id nr 239731 senast 2023-02-19.

För frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen kan du kontakta ansvarig rekryterare Elisabet Carlsson på elisabet.carlsson.ext@siemens-energy.com.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69


#siemensenergygraduateprogram


#LI-EC1

Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.siemens-energy.com
Sista ansökningsdag 17 feb 2023 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com