Sales Engineer

Sales Engineer


Sales Engineer

En ögonblicksbild av din dag

Reservdelar spelar en viktig roll i vår verksamhet och för våra kunder. Över 30% av vår försäljning genereras av flera hundra tusen reservdelsorder varje år. Siemens Energy har fokus på att kontinuerligt förbättra och effektivisera våra processer och vår hantering av reservdelar för att säkerställa hög kundnöjdhet. Är du vår nya kollega som vill vara med på resan för att utveckla vår verksamhet ytterligare?

Hur Du kommer att påverka

 • I rollen som Sales Engineer ansvarar du för att sälja reservdelar och koordinera reservdelsprojekt till Siemens Energys gasturbiner över hela världen. Du arbetar med oplanerat underhåll vilket gör arbetet flexibelt och omväxlande
 • I säljteamet har du en viktig roll där du driver vår försäljning, rapporterar och har budgetansvar
 • Du har ett stort nätverk både internt, externt samt globalt och arbetar med många olika gränssnitt såsom inköp, teknik och projektledare
 • Rollen innefattar även ständiga förbättringar för försäljning av reservdelar, möjlighet att driva och delta i projekt för verksamhetsutveckling samt representera reservdelsförsäljning i ett eller flera gränssnittsforum.
 • Primärt fokus för rollen är affärsmässighet, flexibilitet, öppenhet, framförhållning och säljfokus

Vad Du medför

 • Du har högskoleexamen och har sannolikt jobbat några år efter din examen
 • Du har ett intresse för att förbättra kundrelationer och har gärna erfarenhet av försäljning
 • Du är organiserad och strukturerad, tycker om problemlösning och strategiskt tänkande
 • För att kunna kommunicera väl med interna och externa kontakter krävs goda kunskaper i svenska och engelska
 • Att du är en lagspelare och har lätt för att arbeta inom och över avdelningsgränser samt tillsammans med olika professioner är en självklarhet i detta arbete
 • Du har god datavana och erfarenhet av att arbeta i MS Office, tidigare erfarenhet av arbete i SAP är meriterande

Om Teamet

Du kommer bli del av ett trevligt gäng och arbeta tillsammans med 15 engagerade kollegor indelade i två team. Hos oss värdesätter vi öppenhet och samarbete, vi stöttar och hjälper varandra och har en härlig teamkänsla!

Inom divisionen Gas Services erbjuder vi energilösningar med noll eller låga utsläpp baserat på våra gasturbiner samlade under ett tak och tillsammans med ångturbiner samt generatorer. Genom service, modernisering och digitalisering av den levererade flottan skapar vi möjligheter för ett minskat klimatavtryck.

Kolla in denna film för att lära dig mer om vad vi gör inom Gas Services: https://www.siemens-energy.com/global/en/offerings/power-generation.html

Vi kan erbjuda dig förmånliga anställningsförmåner såsom arbetstidsförkortning, förskottssemester, friskvårdsbidrag och ev. möjlighet till flexibel arbetsplats.

Hur är det att jobba på Siemens Energy? Titta här: https://bit.ly/3hD9pvK


Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs , id nr 240432 senast 2023-02-20

Löpande urval tillämpas, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Ida Alexandersson på ida.alexandersson@siemens-energy.com eller tel.0122-84299.

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Narcissa Tellefsen på narcissa.tellefsen.ext@siemens-energy.com.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag, eller annonsförmedlare.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-NT1

Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.siemens-energy.com
Sista ansökningsdag 20 feb 2023 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com