R&D Projektledare

R&D Projektledare

R&D Projektledare


En ögonblicksbild av din dag

Som R&D-projektledare inom Service är ditt huvudansvar att effektivt leda utvecklingsprojekt för den befintliga gasturbinflottan.
Detta innebär att du kommer att vara ledande genom alla faser och kommer att balansera en mängd olika projekt av olika storlek samtidigt.

Till exempel, i projektinitieringsfasen kommer du att sätta upp projektet till bästa praxis, skapa en övergripande plan och bryta ner den till leveranser.
Under genomförandefasen kommer du att hålla projektmöten, leda teammedlemmarna och stärka lagandan genom att stödja teamet att hitta kreativa lösningar på tekniska utmaningar.

Ingen dag är den andra lik när man arbetar som R&D projektledare. Här får du möjlighet att driva dina projekt med agila metoder i en mångkulturell och kreativ miljö!

Hur Du kommer att påverka

 • Du ansvar för R&D projekt och har fullt ansvar från projektstart till leverans och uppföljning
 • Du fokuserar på tidsplanering, uppföljning, kvalitet och kostnader samtidigt som du har kontinuerlig styrning av ditt projektteam och uppföljning med STECO och resursägare för att säkerställa ett lyckat projekt med god kvalité på de produkter som tas fram
 • Du följer den R&D process som företaget har för att utveckla nya produkter
 • Projektteamen varierar i storlek från 3 -10 personer
 • Du kommer att arbeta med samarbetspartners över hela världen med olika kultur, arbetssätt och språk

Vad Du medför

 • Du har flera års erfarenhet av projektledning
 • Du har erfarenhet av underhåll och underhållsplaner, livstidsbedömningar med mera
 • Det är meriterande om du har arbetat med Gasturbiner tidigare, turbinkunskap som införskaffats via tex driftsättning eller konstruktion.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning av packe och core installationer.
 • Du pratar och skriver svenska och engelska obehindrat, ytterligare språkkunskaper är meriterande
 • Då vi arbetar i en internationell miljö med kunder över hela världen söker vi dig som är öppen och som hanterar internationella kontakter på ett professionellt sätt
 • Du är kommunikativ, strukturerad, driftig och målinriktad

Om Teamet

Vi är en grupp om 6st erfarna R&D projektledare som arbetat många år i en dynamisk och snabbt föränderlig avdelning. Vi har ”högt i tak” och värderar öppenhet, drivkraft och framåtanda. Alla våra projekt brukar bli unika, vi har ett dynamiskt och roligt arbete med ett tätt samarbete med övriga utvecklingsavdelningar och resursägare på företaget.

Vi kan erbjuda dig förmånliga anställningsförmåner såsom arbetstidsförkortning, förskottssemester, friskvårdsbidrag och ev. möjlighet till flexibel arbetsplats.

Ta reda på hur du kan göra skillnad på Siemens Energy: https://bit.ly/3hD9pvK

Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html , i id nr 240922 senast 2023-02-28

Löpande urval tillämpas, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande Andreas Lindholm på andreas.lindholm@siemens-energy.com eller tel. +46 738412805

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Narcissa Tellefsen på e-mail narcissa.tellefsen.ext@siemens-energy.com

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69


#LI-NT1

Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.siemens-energy.com
Sista ansökningsdag 28 mars 2023 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com