Hoppa till innehåll
Siemens Energy logotyp

Project Procurement Manager

Ansök nu
Project Procurement Manager (PPM)

Vill du vara med och leda inköpsarbetet i våra sälj- och leveransprojekt? Nu söker vi dig som har ett stort intresse av att engagera dig i utvecklingen av den egna rollen, din personliga utveckling men även av inköpsorganisationen i stort.

Inköpsavdelningen Project Procurement Management är inne i en spännande förändringsfas. Vårt ansvarsområde växer och efterfrågan på vår insats ökar hela tiden. Vi behöver därför förstärka vårt team så att vi kan möta våra kunders behov samt fortsätta arbetet med att bli den bästa inköpsorganisationen!

Hur Du kommer att påverka

 • Koordinera och leda inköps aktiviteter för att maximera nyttan i våra sälj- och leveransprojekt.
 • Analysera tekniska och kommersiella villkor i projekten och fastslå en inköpsstrategi i respektive projekt.
 • Säkerställa att projektspecifika krav uppfylls i förhandlingar med leverantör.
 • Säkerställa att köp görs korrekt, till överenskommet pris och ledtid.
 • Bevaka, planera och driva aktiviteter för att säkerställa materialtillgängligheten enligt behov
 • Driva och följa upp inköpsaktiviteterna så att kostnader följer projektens budget
 • Aktivt utmana organisationen i kostnadsbesparande åtgärder för projekten.

Vad Du medför

 • Förmåga att agera som ambassadör för inköps fokusområden
 • En positiv attityd och god samarbetsförmåga. Du värdesätter att jobba i lag snarare än på egen hand.
 • Vana att leda och självständigt driva arbete t ex som projektledare
 • Gärna teknisk erfarenhet från tex konstruktion, applikation el driftsättning
 • Du är kommunikativ, affärsmässig och driver ditt arbete självständigt för att uppnå resultat.
 • Flytande kunskaper i engelska, både i tal och skrift

Om Teamet

Inom divisionen Gas Services erbjuder vi energilösningar med noll eller låga utsläpp baserat på våra gasturbiner samlade under ett tak och tillsammans med ångturbiner samt generatorer. Genom service, modernisering och digitalisering av den levererade flottan skapar vi möjligheter för ett minskat klimatavtryck.

Kolla in denna film för att lära dig mer om vad vi gör inom Gas Services: https://www.siemens-energy.com/global/en/offerings/power-generation.html

Vi kan erbjuda dig förmånliga anställningsförmåner såsom arbetstidsförkortning, förskottssemester, friskvårdsbidrag och ev. möjlighet till flexibel arbetsplats.

Hur är det att jobba på Siemens Energy? Titta här: https://bit.ly/3hD9pvK

Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html, id nr 242681 senast 2023-05-31

Löpande urval tillämpas, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Eric Westman på eric.westman@siemens-energy.com eller tel. +4612284054

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Ellen Johanasson på ellen.johansson.ext@siemens-energy.com.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag, eller annonsförmedlare.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-EJ1

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
31 maj 2023 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare