Hoppa till innehåll
Siemens Energy logotyp

Process Engineer / System Engineer - Heat Pump

Ansök nu

Systemansvarig maskiningenjör

En ögonblicksbild av din dag

Du arbetar i ett multidisciplinärt team av konstruktörer där vi hjälper varandra genom nära samarbeten och lär ständigt av varandra i våra dagliga utmaningar. Vi har kul på jobbet samtidigt som vi utvecklar och levererar värmepumpar av stor industriell skala för fossilfri fjärrvärmeproduktion. Vår produkt är en vital pusselbit i energiomställningen.

I din roll som systemansvarig processkonstruktör tar du ägarskap över några av de kringsystem som möjliggör värmepumpens funktionalitet. Dina utmaningar ligger i allt från konceptdesign till färdig produkt och innefattar aktiviteter och leverabler så som dimensionering, val av utrustning, leverantörskoordinering, styrlogik, installationsförfaranden, driftsättningsinstruktioner, kunddokumentation osv. Du definierar, kommunicerar och följer upp systemens utveckling, ansvarar för systemkostnader och tillser att vi levererar rätt utrustning till våra kunder. Du jobbar i ständig dialog med andra konstruktionsdiscipliner och ger dem information och vägledning i deras arbete med ditt system.

Hur Du kommer att påverka

* Du är leder och tar ägarskap över dina system, således är du en central pusselbit både för våra utvecklingsprojekt och leveransprojekt.

* Du koordinerar andra och tillser att andra konstruktörer har rätt information vid rätt tidpunkt.

* Du är starkt bidragande till utvecklingen av dina system.

* Du arbetar och tillser att våra leveransprojekt levererar rätt utrustning och system i rätt tid.

* Du planerar din verksamhet kring dina system och tillser att vi lyckas hålla hög kvalitet i våra leverabler.

Vad Du medför

* Du har relevant utbildning från högskola eller universitet, maskinteknik eller liknande.

* Du har erfarenhet från systemdesign, konceptgenerering, dimensionering, leverantörskoordinering, dokumentering etc.

* Du har ett öppet förhållningssätt och strävar efter att ständigt både lära dig själv och lära andra.

* Du är kommunikativ och en vana att ständigt vägleda och informera andra i din roll.

* Du har en god förmåga att planera ditt arbete och strävar efter att vara proaktiv.

Om Teamet

Vi är ett team av ingenjörer mitt i en upprampning som strävar efter att möta det behov av industriella värmepumpar som finns på energimarknaden. I den här upprampningen söker vi efter dig som inte bara vill vara med och bidra till en fossilfri energiproduktion utan också vill vara med och bidra till att forma vår organisation. Vi värdesätter att jobba i en utvecklande miljö där vi har roligt på jobbet och tillåter andras olikheter och perspektiv bidra till hur vi växer tillsammans.Inom divisionen Gas Services erbjuder vi energilösningar med noll eller låga utsläpp baserat på våra gasturbiner samlade under ett tak och tillsammans med ångturbiner samt generatorer. Genom service, modernisering och digitalisering av den levererade flottan skapar vi möjligheter för ett minskat klimatavtryck.

Kolla in denna film för att lära dig mer om vad vi gör inom Gas Services: https://www.siemens-energy.com/global/en/offerings/power-generation.html

Vi kan erbjuda dig förmånliga anställningsförmåner såsom arbetstidsförkortning, förskottssemester, friskvårdsbidrag och ev. möjlighet till flexibel arbetsplats.

Hur är det att jobba på Siemens Energy? Titta här: https://bit.ly/3hD9pvK

Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html , id nr 249350 senast 2023-10-15

Löpande urval tillämpas, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Observera att vi kommer att begära in utdrag ur polisens belastningsregister för slutkandidater.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Henrik Hjelm på henrik.hjelm@siemens-energy.com

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Mikael Nimvall på mikael.nimvall.ext@siemens-energy.com

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag, eller annonsförmedlare.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Anders Häll, Unionen, 0122-887514

Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-MN1

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
15 okt. 2023 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare