Hoppa till innehåll
Siemens Energy logotyp

Mechanical Trainer – Gas turbine

Ansök nu

Mechanical Trainer - Gas turbine, Training Center


En ögonblicksbild av din dag

Vi söker nu två instruktörer till Siemens Energy Training Center

Har du förmåga att hjälpa en kollega med lärande, utveckling och nya kompetenser och besitter kunskap om turbiner?

Utbildning är något som vi alltid behöver och vi ser nu ett ökat behov av utbildning inom företaget och framför allt inom vår Fältservice organisation. Vi utökar därför vår verksamhet med en större utbildningsverkstad med tillgång till flera utbildningsplatser. Vi söker därför dig som vill vara med och växa i vår verksamhet och utbilda vår personal i praktiska kurser. I vår utbildningsverkstad erbjuder vi idag Hands on utbildningar med focus på Core Engine för de vårt maskintyper inom MGT, samt växel, Boroscope, Fältbalansering. I samma lokal erbjuder vi idag även travers, truck och fallskyddsutbildningar.

I detta jobb kommer du att jobba med både interna, regionala och externa kunder så din dag kommer att vara varierande och du bidrar till att SEAB kan fortsätta att växa och ge en stabil service till våra kunder.

Hur Du kommer att påverka

 • Du tillsammans med en kollega har ansvar för vår utbildningsverkstad med underhåll, leverantörskontakter, EHS, utveckling och utbildningar
 • Genomföra hands-on kurser på SGT500/600/800 och Växel
 • Utarbetar nya kursförslag vid behov
 • Vara Training Centers representant i utvecklingsprojekt för Core Engine på MGT flottan
 • Arbetet är fritt med stort personligt ansvar som bedrivs i nära samarbete med våra interna och externa kunder samt vår interna utbildnings koordinatorer.
 • Du kommer ha möjlighet till att arbeta på kundsite någon gång per år för att bibehålla kunskap om de olika maskintyperna och nya modifieringarna som sker på våra turbiner.

Vad Du medför

 • Du har en bakgrund inom verkstads-, montage- eller underhållsarbete med kunskap om SGT 500/600/700/750/800 som täcker både praktiskt arbete med komponenterna och utbildning på dessa.
 • Förmåga att koppla ihop och skapa utbildningar som ökar förståelsen för våra produkter och därmed kortar utbildningstider för nyanställda.
 • En vilja att sätta dig in i de rutiner och processer som används för sitejobb och bygga in dessa i våra utbildningar.
 • En pedagogisk läggning och en vilja att lära ut.
 • Du har en mycket god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.
 • Du har en god förmåga att planera och organisera och på eget initiativ söka upp nödvändig information.
 • Du är öppen och kommunikativ och har ett professionellt bemötande. Du har ett starkt sinne för kvalitet och noggrannhet.
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska samt har en förmåga att anpassa dig till främmande kulturer.
 • Du har goda IT-kunskaper.


Om Teamet

Training Centre är idag ett team med 16 medarbetare som jobbar med våra intern- och externa utbildningar, teamet är sammansvetsat och har en öppenhet att stötta och hjälpa varandra.

Inom divisionen Gas Services erbjuder vi energilösningar med noll eller låga utsläpp baserat på våra gasturbiner samlade under ett tak och tillsammans med ångturbiner samt generatorer. Genom service, modernisering och digitalisering av den levererade flottan skapar vi möjligheter för ett minskat klimatavtryck.

Kolla in denna film för att lära dig mer om vad vi gör inom Gas Services: https://www.siemens-energy.com/global/en/offerings/power-generation.html

Vi kan erbjuda dig förmånliga anställningsförmåner såsom arbetstidsförkortning, förskottssemester, friskvårdsbidrag och ev. möjlighet till flexibel arbetsplats.

Hur är det att jobba på Siemens Energy? Titta här: https://bit.ly/3hD9pvK

Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html , id nr 249335 senast 2023-09-30

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Annica Ahlgren på annica.ahlgren@siemens-energy.com eller tel. 0122-818 63.

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Narcissa Tellefsen på narcissa.tellefsen.ext@siemens-energy.com.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-NT1


Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare