Hoppa till innehåll
Siemens Energy logotyp

Logistisk projektledare – Mods&Ups / Major Events

Publiceringsdatum
22 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Logistisk projektledare - Mods&Ups / Major Events

Ett ögonblick av din dag

Servicedivisionen verkar på en spännande och utmanande marknad med allt större krav på korta ledtider, flexibilitet och hållbarhet. En Supply Chain med hög kvalité och leveransprecision är kritiska framgångsfaktorer i våra kunders utvärdering. Ständiga förbättringar och strategiskt mindset är en förutsättning för att säkra tillgänglighet i en komplex global miljö med intressanta supply- och demand utmaningar. Proaktiv och lösningsorienterad materialplanering, risk management och effektiva globala leveranser är några fokusområden för att möta både kundnöjdhet samt Siemens Energys interna förväntningar.

Hur du kommer att påverka

  • I rollen som Logistisk projektledare (LPM) har du ansvar för all materialförsörjning avseende materialleveranser, leverans av verktyg och instrument för planerat och oplanerat underhåll, reparationer samt leveransbevakning.
  • Som LPM ansvarar du för leveransrapportering till projektledaren samt upprätthåller en löpande dialog med lokalbolag och kund för att säkerställa hög leveranssäkerhet för ditt givna ansvarsområde.
  • I rollen ingår att ansvara för leveranskickoff och koordinering med inköp, verkstad, förråd, packning och spedition. Du säkerställer hög OTD (On-time-delivery) och arbetar aktivt med orsaksanalyser och korrigerande actions när leveransen inte går som den skall.
  • Du förväntas ta en aktiv roll inom området ständiga förbättringar, för LPM roll och process samt tvärfunktionell leverans. I arbetet ingår att kunna representera Logistisk Projektledning i ett antal olika gränssnittsforum.

Vad du medför

  • Du har sannolikt jobbat några år med supply chain och logistik, alternativt har en motsvarande utbildning.
  • Du är intresserad av kundrelationer och trivs med att ha en koordinerande roll mot många gränssnitt.
  • Att du är en lagspelare som har lätt för att jobba inom och över avdelningsgränser, tillsammans med olika professioner är en självklarhet i detta arbete.
  • Utmärkande för dig är din planeringsförmåga, att du arbetar strukturerat och analytiskt samt att du har ett förbättringsmindset.
  • Meriterande med kunskaper i SAP.
  • Krav på goda kunskaper i Svenska och Engelska

Om teamet

Hos oss blir du en del av ett engagerat team som idag består av totalt 10 logistiska projektledare som arbetar med hela vår flotta av gasturbiner. Vi arbetar med planerade moderniserings- och uppgraderingsprojekt, oplanerade incidenter och maskinstillstånd, så kallade Major Events samt hanterar kundens reservdelsordrar.

Vår avdelning har många interna gränssnitt och jobbar tätt ihop med projektledningen, sälj, inköp samt olika logistiska funktioner. Verksamheten är en del av den övergripande Operationsfunktionen på MGT service, en funktion med närmare 70 medarbetare.

Inom divisionen Gas Services erbjuder vi energilösningar med noll eller låga utsläpp baserat på våra gasturbiner samlade under ett tak och tillsammans med ångturbiner samt generatorer. Genom service, modernisering och digitalisering av den levererade flottan skapar vi möjligheter för ett minskat klimatavtryck.

Vi kan erbjuda dig förmånliga anställningsförmåner såsom arbetstidsförkortning, förskottssemester, friskvårdsbidrag och ev. möjlighet till flexibel arbetsplats.

Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 94,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Hur kan du göra skillnad på Siemens Energy? Titta här: https://bitly.ws/ZFwV

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/en_US/jobs eller https://siemensenergy.avature.net/internalcareers , id nr 254232

Löpande urval tillämpas, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Lucas Gebert på Lucas.Gebert@siemens-energy.com eller tel. +46 12284526.

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Hugo Jobring på Hugo.jobring.ext@siemens-energy.com.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag, eller annonsförmedlare.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Anders Häll, Unionen, 0122-887514
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#PAGE

Liknande Jobb

Siemens Energy logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 februari 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com