Hoppa till innehåll
Siemens Energy logotyp

Ingenjör R&D - Funktions och Maskinsäkerhet

Ansök nu
Ingenjör - Funktions- och maskinsäkerhet R&D

En ögonblicksbild av din dag

Vill du vara med och påverka världens energiomställning? Vi är med i framtagningen av nya lösningar som behövs för att kunna uppfylla de krav som ställs på våra kunders anläggningar. Det är exempelvis hårdare krav på nätreglering, styrsystemsstandarder, drift på förnyelsebara bränslen och flertalet innovativa lösningar för att kunna använda de befintliga anläggningarna på ett mer effektivt sätt.

Inom maskin och funktionssäkerhet arbetar du med support till våra R&D- och leveransprojekt med frågor kring funktions- och maskinsäkerhets analyser. Uppdragen är varierande och den stora utmaningen är att få det nya att passa ihop med det gamla.

Vi tror på en kombination av arbete från vårt kontor i Finspång och hemmakontor där vi arbetar för att hitta en bra balans mellan fokuserat arbete och sammanhållningen i teamet, där du får flexibilitet i din vardag. Vissa delar av projekten utförs även på plats i vårt testrum i Finspång.

Vi är måna om att våra medarbetare utvecklas och du har möjlighet att påverka inom vilka områden du vill fördjupa dig. Vi har även ett kontinuerligt arbete med verksamhetsutveckling där vi vill att du medverkar till hur avdelningen ska utvecklas och arbeta i framtiden.

Hur Du kommer att påverka

 • Som funktions- & maskinsäkerhets ansvarig är ditt uppdrag att ansvara för utvecklingen av lösningar inom funktions- och maskinsäkerhet kopplad till turbinerna och deras olika hjälpsystem.
 • Att driva och utföra riskanalyser enligt maskindirektivet, med hjälp av HAZOP, FMEA etc.
 • Att driva och utföra funktionssäkerhets analyser och dokumentera dessa.
 • Delta i utveckling och underhåll av serviceprodukter.
 • Du har stora möjligheter att utvecklas i din roll då vi i Finspång har hela vägen från utveckling, leverans, felsökning och idrifttagning för både nya leveranser och uppgraderingsprojekt
 • Genom teamets kontinuerliga arbete med verksamhetsutveckling kommer du kunna vara med och påverka hur vi ska arbeta och vilka delar vi behöver förbättra

Vad Du medför

 • Stor erfarenhet av funktions- maskinsäkerhetsarbete.
 • Meriterande är att du har djupa kunskaper om någon av våra gasturbiner (SGT-5/6/7/800), exempelvis arbetat med driftsättning
 • För att lyckas i denna roll behöver du samarbetsförmåga och vara öppen att hjälpa övriga yrkesgrupper inom organisationen
 • Har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift
 • Du har förmåga att strukturera ditt arbete och god planeringsförmåga

Om Teamet
Teamet består av totalt 21 medlemmar med bred bakgrund inom olika teknikområden såsom gas- och ångturbinreglering, funktionssäkerhet, maskinsäkerhet samt turbinens kringsystem. Teamet arbetar med hela vår flotta av gasturbiner och ångturbiner och utvecklar och underhåller de produkter som levereras till kund av leveransorganisationen för moderniserings- och uppgraderingsprojekt till flottan. Avdelningen är idag är uppdelad i flera ansvarsområden, el konstruktion, styrsystemskonstruktion, funktionssäkerhet och mekaniska hjälpsystem för turbinen.

Vi har en öppen dialog runt problem och hjälper varandra i projektframtagningen när vi kommer till mer specialiserade områden så som OPC, virtuella miljöer, turbinregulator, AVR, funktionssäkerhet med mera.

Inom divisionen Gas Services erbjuder vi energilösningar med noll eller låga utsläpp baserat på våra gasturbiner samlade under ett tak och tillsammans med ångturbiner samt generatorer. Genom service, modernisering och digitalisering av den levererade flottan skapar vi möjligheter för ett minskat klimatavtryck.

Kolla in denna film för att lära dig mer om vad vi gör inom Gas Services: https://www.siemens-energy.com/global/en/offerings/power-generation.html

Vi kan erbjuda dig förmånliga anställningsförmåner såsom arbetstidsförkortning, förskottssemester, friskvårdsbidrag och ev. möjlighet till flexibel arbetsplats.

Hur är det att jobba på Siemens Energy? Titta här: https://bit.ly/3hD9pvK

Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html, id nr 249273 senast 2023-09-3o

Löpande urval tillämpas, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Daniel Nilsson på daniel.k.nilsson@siemens-energy.com eller tel. +46 12282194.

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Narcissa Tellefsen på narcissa.tellefsen.ext@siemens-energy.com.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag, eller annonsförmedlare.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69


#LI-NT1

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 sep. 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare