Hoppa till innehåll
Ansök nu

Förbränningsingenjör


En ögonblicksbild av din dag

Du kommer att bli en del av vår forsknings- och utvecklingsavdelning som har stor fokus på att öka bränsleflexibiliteten som väte och biobränsle. Du kommer att bidra till design och drift av robusta, pålitliga och mycket effektiva förbränningssystem.

I din roll som förbränningsingenjör kommer du att vara en del av det dagliga stödet till våra försäljnings- och serviceorganisationer. Du kommer att vara involverad i den högsta nivån för felsökning, haveriutredning och ledande förbättringsprojekt. Vår förväntning på dig är att ta en aktiv roll i vårt stöd på hög nivå till serviceorganisationer och befintliga flottor. Till vardags använder vi både kommersiella beräkningsverktyg samt egna utvecklade verktyg för att analysera data samt utveckla nya förbättrade förbränningskomponenter.

Hur Du kommer att påverka

 • Involverad i alla delar inom utvecklingsprocessen, från konceptfas till prototyptest och slutgiltig design. Du kommer analysera data och utföra utvecklingstester samt utveckla nya metoder och arbetssätt.
 • Föreslå ändringar i maskinens körprofil för att reducera dynamik och emissioner.
 • Många spännande projekt inom gröna bränsle där din skarpa förmåga att kunna analysera och föreslå ändringar som kan leda till förbättrat maskinprestanda är i högsta prioritet.
 • Som en del av den globala organisationen får du möjlighet att bygga ett stort nätverk som sträcker sig över hela världen, från Europa till Nordamerika och Asien. Utöver det kommer dina tvärvetenskapliga samarbeten med andra discipliner både inom R&D och serviceorganisationen ha en central roll i din position som förbränningsingenjör.

Vad Du medför

Du behöver inte vara en superhjälte, bara ha ett öppet sinne.

 • Du har en Civilingenjörsutbildning eller PhD inom kemi, fysik, energi- eller maskinteknik.
 • Driven och har en stor problemlösningsförmåga.
 • Uppskattar att jobba i ett team där du får vara med och utveckla och effektivisera.
 • Erfarenhet inom numeriska beräkningar. Tillämpad förbränningserfarenhet är meriterande.
 • Viljan att lära dig och prova nya metoder baserade på fluidmekaniska principer samt förståelse för 1-D modellering.
 • Tidigare erfarenheter från gasturbiner är meriterande.
 • Goda kunskaper i engelska muntligt/skriftligt. Svenska språket är meriterande.

Om Teamet

Vi är en mixad grupp vad gäller nationalitet, utbildningsbakgrund och erfarenhet, där var och en är delaktiga inom sitt kompetensområde för att bidra och utveckla framtidens fossilfria gasturbiner. Vi har tätt samarbete med Linköping samt Lund universitet där vi har pågående projekt.

Inom divisionen Gas Services erbjuder vi energilösningar med noll eller låga utsläpp baserat på våra gasturbiner samlade under ett tak och tillsammans med ångturbiner samt generatorer. Genom service, modernisering och digitalisering av den levererade flottan skapar vi möjligheter för ett minskat klimatavtryck.

Kolla in denna film för att lära dig mer om vad vi gör inom Gas Services: https://www.siemens-energy.com/global/en/offerings/power-generation.html

Vi kan erbjuda dig förmånliga anställningsförmåner såsom arbetstidsförkortning, förskottssemester, friskvårdsbidrag och ev. möjlighet till flexibel arbetsplats.

Hur är det att jobba på Siemens Energy? Titta här: https://bit.ly/3hD9pvK

Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan viahttps://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html , id nr 245035 senast 2023-06-18

Löpande urval tillämpas, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef saeid.kharazmi@siemens-energy.com
För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Erica Schurz on erica.schurz@siemens-energy.com .

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag, eller annonsförmedlare.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-ES1


Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
18 juni 2023 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare