Datadriven Sälj- & Verksamhetsplanerare (ID: SEHCGS-1257)

Datadriven Sälj- & Verksamhetsplanerare (ID: SEHCGS-1257)

Datadriven Sälj- & verksamhetsplanerare

En ögonblicksbild av din dag

Vill du arbeta med att lyfta värdet av vår data för att strategiskt styra och förbättra vår verksamhetsplanering?

Som sälj- och verksamhetsplanerare sitter vi mitt i verksamheten och fångar upp vår strategiska riktning och gemensamma bild genom bra prognoser till verksamheten. Våra gränssnitt är många och vi arbetar ständigt med att bli bättre för att vara väl utrustande inför våra kunders ökade förväntningar.

Vi optimerar tillgänglighet genom att säkra information för verksamheten att agera på. Vi arbetar målmedvetet med att stödja Siemens Energys mål mot att bli ett mer datadrivet företag.

Hur Du kommer att påverka

 • Att strategiskt skapa grunden till hur vi optimerar personal och delar på bästa sätt inom vår verksamhet
 • Genom att leverera tillförlitliga prognoser ge förutsättningen att planera i god tid
 • Med ett förebyggande tankesätt tillfredsställa våra kunder i form av tillgänglighet
 • Med idérikedom och driv utveckla verksamheten med data som arbetsmetod
 • Att verka för att få ut mer värde av den data som hanteras inom verksamheten

Vad Du medför

 • Kunskap via erfarenhet och relevant högskoleexamen.
 • Förmågan att skapa tydliga analyser på ett naturligt sätt för att stödja verksamheten
 • Ett stort intresse för processförbättringar både på strategiska och taktiska nivåer
 • Bidrar till ett aktivt samarbete med våra gränssnitt för att tillsammans nå framgång
 • En kommunikativ förmåga som arbetar bra självständigt på ett målmedvetet sätt
 • Du har intresse av att driva utvecklingsprojekt

Om Teamet

Vi är idag ett team på 7 personer som har en hög mångfald inom olika kompetenser och bakgrunder. Vi innehar idag olika uppdrag inom gruppen, men det som knyter oss samman är att vi alla hanterar och arbetar med stora datamängder på olika sätt.

Vår digitala mognad är god och vi är övertygade om att detta bara är början på resan av de möjligheter som finns framöver genom att arbeta smart och effektivt med datahantering och strategisk planering. Vi är en del av en kultur som tänker nytt, samtidigt som vi stödjer och underlättar vardagen i det operativa flödet.

Inom divisionen Gas Services erbjuder vi energilösningar med noll eller låga utsläpp baserat på våra gasturbiner samlade under ett tak och tillsammans med ångturbiner samt generatorer. Genom service, modernisering och digitalisering av den levererade flottan skapar vi möjligheter för ett minskat klimatavtryck.

Kolla in denna film för att lära dig mer om vad vi gör inom Gas Services: https://www.siemens-energy.com/global/en/offerings/power-generation.html

Vi kan erbjuda dig förmånliga anställningsförmåner såsom arbetstidsförkortning, förskottssemester, friskvårdsbidrag och ev. möjlighet till flexibel arbetsplats.

Hur är det att jobba på Siemens Energy? Titta här: https://bit.ly/3hD9pvK

Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs id nr 242508 senast 2023-04-10.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Tina Roos på tina.roos@siemens-energy.com eller tel.072-5141572.

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Heddi Esfandiyari på heddi.esfandiyari.ext@siemens-energy.com

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag, eller annonsförmedlare.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69


#LI-
HE1

Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.siemens-energy.com
Sista ansökningsdag 10 apr 2023 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com