Commissioning Engineer New Unit

Commissioning Engineer New Unit

Resande Driftsättare, Gasturbin nyinstallation


Vill du ha världen som arbetsplats?

Vi söker nya kollegor - både dig som redan har några års erfarenhet och dig som nyligen har tagit examen- att ansluta till teamet som driftsätter avancerad teknologi på kundsiter runt om i världen. Rollen erbjuder dig en utmanande miljö, med stor potential att utveckla dina tekniska färdigheter på spjutspetsteknologi samt bidrar du att förändra morgondagen redan idag med Siemens Energy.

Du blir en del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Vi erbjuder goda karriärmöjligheter i en internationell miljö med spännande utmaningar. Vår framgång skapas av våra innovativa och duktiga medarbetare, där deras nyfikenhet och professionella kompetens bygger ny kunskap och hjälper till att hitta svar på världens svåraste frågor.

Hur Du kommer att påverka

 • Du kommer genomgå grundläggande utbildning som består av teoretisk och praktisk kunskap om våra gasturbiner som kombineras med traineeperiod i våra verkstäder och ute på kundsiter runt om i världen.
 • Du kommer ha en handledare som stöttar i de olika faserna.
 • Arbeta utomlands i perioder av 6 till 12 veckor, runt 250 resdagar per år.
 • Du arbetar i team med kollegor för att driftsätta gasturbiner på kundsiter.
 • Kommer hantera både mekaniskt och elektriskt driftsättningsarbete, så väl som kontrollsystem.
 • Du kommer arbeta in en miljö med avancerade tekniska produkter där dina tekniska färdigheter blir utmanade.
 • Starten är tilltänkt under April men rekrytering är även fortlöpande.
 • Du kommer starta din anställning med grundutbildningen i Mai tillsammans med andra nyanställda kollegor.

Vad du medför

 • Du har kunskap erhållen genom tidigare arbetslivserfarenhet inom antingen mekanik, el, energi, drift och underhåll, sjö- eller flygfart eller motsvarande utbildning.
 • Har förmåga att anpassa dig till nya kulturer och miljöer
 • Är nyfiken, driven och har ett starkt tekniskt intresse
 • Du är ansvarstagande, lösningsorienterad och arbetar bra både ensam och i team
 • Har goda engelska kunskaper, både i tal och skriftligt

Kraven för tjänsten är svenskt eller EU-medborgarskap, är bosatt i Sverige och är inskriven i svensk socialförsäkring.

Innan en tillsättning av denna tjänst kommer en hälsokontroll, kreditupplysning samt utdrag ur brottsregistret genomföras.


Om Teamet

Vi är stort team om ca 60st medarbetare på driftsättning som har Finspång som placeringsort. Vi reser runt 250 dagar per år och de flesta mobiliseringarna är på mellan 6-12 veckor.


Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs , id nr 239716 senast 2023-00-00

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chefer Aleksejs Bolonins aleksejs.bolonins@siemens-energy.com eller tel +46 761178301, Johan Olsson johan.u.olsson@siemens-energy.com eller tel. +46 725179265 eller Andreas Wall andreas.e.wall@siemens-energy.com eller tel +46 703642301

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Narcissa Tellefsen på narcissa.tellefsen.ext@siemens-energy.com.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-NT1

Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.siemens-energy.com
Sista ansökningsdag 17 feb 2023 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com