Chief Engineer - CTI Core Turbine Integration

Chief Engineer - CTI Core Turbine Integration

Chief Engineer

En ögonblicksbild av din dag

Är du nyfiken, har ett intresse för våra produkter och en stark vilja att lära dig nya saker? Då kan du vara vår nya Chief Engineer!

Som Chief Engineer inom Core Turbine Integration (CTI) är du en tydlig representant i våra kundorderprojekt som tekniskt ansvarig för frågor relaterade till våra olika maskintyper. Under din arbetsdag möts du av många utmaningar och möjligheter av varierande karaktär där du får ta ett stort eget ansvar.

Hur Du kommer att påverka

 • Utgöra ett tekniskt stöd i våra leveransprojekt. Det innebär exempelvis att du:
  • Utgör en teknisk resurs vid projektplanering/projektstarter samt delta med kompetens och stöd under försäljningsfasen.
  • Gör bedömningar av leveranstid och komplexitet i kundorderprojekt.
  • Svarar på produktfrågor t.ex. om produktens prestanda och hur kundönskemål stämmer överens med produktens standard.
  • Granska teknisk dokumentation.

Mycket av arbetet sker i samarbete med och support av våra interna gränssnitt, så som R&D, D&S, Kvalite, Applikation, Huvudplaneringen, Engineering då du som Chief Engineer jobbar med frågor avseende teknik, anpassningar och kvalitetsfrågor.

Vad Du medför

 • Du har ingenjörsbakgrund alternativt erfarenhet av våra produkter och vår verksamhet.
 • Praktisk erfarenhet och kunskap om turbinens ingående delar och funktioner är meriterande.
 • Du har ett intresse för att bli duktig på våra maskintyper och dess skillnader.
 • Du motiveras av utmaningar och har ett starkt eget driv.
 • Som person är du engagerad, ansvarstagande och strukturerad och tycker om att arbeta med kontinuerliga förbättringar, både individuellt och med din grupp.
 • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Kanske jobbar du idag som applikatör, ute på site eller har arbetar med andra delar som berör våra produkter och vill ha en ny utmaning. Hos oss finns alla möjligheter att utvecklas vidare!

Om Teamet

På CTI ansvarar vi för konstruktion och leverans av våra turbiner (core engine) i kundorderprojekt. Vi består idag av 35 medarbetare fördelade på två grupper:

 • CTI L - Delprojektledning
 • CTI S - Teknik och konstruktion

Du kommer bli en del av CTI S som idag består av 5 Chief Engineers med olika kompetensområden.

Inom divisionen Gas Services erbjuder vi energilösningar med noll eller låga utsläpp baserat på våra gasturbiner samlade under ett tak och tillsammans med ångturbiner samt generatorer. Genom service, modernisering och digitalisering av den levererade flottan skapar vi möjligheter för ett minskat klimatavtryck.

Kolla in denna film för att lära dig mer om vad vi gör inom Gas Services: https://www.siemens-energy.com/global/en/offerings/power-generation.html

Vi kan erbjuda dig förmånliga anställningsförmåner såsom arbetstidsförkortning, förskottssemester, friskvårdsbidrag och ev. möjlighet till flexibel arbetsplats.

Hur är det att jobba på Siemens Energy? Titta här: https://bit.ly/3hD9pvK

Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html, id nr 240390 senast 2023-02-05

Löpande urval tillämpas, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Sara Joge på sara.joge@siemens-energy.com eller 0122887463.

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Ellen Johansson på ellen.johansson.ext@siemens-energy.com.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag, eller annonsförmedlare.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-EJ1

Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.siemens-energy.com
Sista ansökningsdag 5 feb 2023 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com