Teknisk Delprojektledare

Teknisk Delprojektledare

About the Role
Location
Sweden, Oestergoetlands laen, Finspang

Organization
Gas Services

Business Unit
Distributed

Full / Part time
Full-time

Experience Level
Mid-level Professional

Teknisk delprojektledare

En ögonblicksbild av din dag
Just nu söker vi en delprojektledare som vill anta utmaningen att vara en del av ett kontor med hjälpsamma kollegor och trivsamt arbetsklimat samt ett stimulerande arbete med utvecklingsmöjligheter.

Du kommer jobba med leveransprojekt till våra kunder runt om i världen. Som en delprojektledare med ansvar för rätt leverans och budget jobbar du nära medlemmarna i huvudprojekt och även i delprojektet. Ena dagen granskar du en kalkyl för ett nystartat projekt, nästa dag ansvarar du för en testkörning i verkstaden tillsammans med kund på besök.

Hur Du kommer att påverka
 • Som delprojektledare för Core turbine systems är du en del av en projektgrupp med delprojektledare från andra discipliner.
 • Arbetet innehåller varierande arbetsuppgifter som anpassas efter kundkrav, kontrakt och projekttidplan med arbete både självständigt och i team.
 • Du kommer att leda, planera och följa projekten som du arbetar med och ansvara för teknisk klarering samt koordinering av teknikfrågor rörande Core turbine systems.
 • Du har även ett ekonomiskt ansvar för dina delprojekt med uppgifter som kalkylgenomgång och ekonomisk uppföljning månadsvis.
 • För dig som gillar att arbeta med människor så erbjuder denna tjänst möjligheten att skapa nätverk och nära samarbete med interna kontakter samt en del kundkontakt.
 • Tjänsten är ett bra tillfälle för dig som vill utvecklas i din roll då vi kontinuerligt följer upp din egen utvecklingsplan.
Vad Du medför
 • Du är en projektledare med erfarenhet av teknik, konstruktion eller annan gasturbinkunskap.
 • Du har ett intresse för att förbättra kundrelationer och trivs med att ha en koordinerande roll mot många gränssnitt.
 • Du är drivande, ansvarsfull och lösningsorienterad.
 • Du är flexibel och målinriktad.
 • Du behärskar engelska och Svenska väl både skriftligt och muntligt.
Om Teamet
Idag består avdelningen av 13 delprojektledare för Core Turbine Systems. Vi har ett väldigt bra samarbete inom gruppen och hjälps åt exempelvis vid nya tekniska lösningar och önskemål från våra kunder. Samarbeta och hjälpa varandra är vår kultur och en viktig faktor i vår framgång.

Inom divisionen Gas Services erbjuder vi energilösningar med noll eller låga utsläpp baserat på våra gasturbiner samlade under ett tak och tillsammans med ångturbiner samt generatorer. Genom service, modernisering och digitalisering av den levererade flottan skapar vi möjligheter för ett minskat klimatavtryck.

Kolla in denna film för att lära dig mer om vad vi gör inom Gas Services: https://www.siemens-energy.com/global/en/offerings/power-generation.html

Vi kan erbjuda dig förmånliga anställningsförmåner såsom arbetstidsförkortning, förskottssemester, friskvårdsbidrag och ev. möjlighet till flexibel arbetsplats.

Hur är det att jobba på Siemens Energy? Titta här: https://bit.ly/3hD9pvK

Vilka är Siemens Energy?
På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald
Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan
Tveka inte – skicka in din ansökan via https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html id nr 240531 senast 2023-02-12

Löpande urval tillämpas, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Jens Nordström på jens.nordstrom@siemens-energy.com eller tel. +46 122887856

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Heddi Esfandiyari på heddi.esfandiyari.ext@siemens-energy.com.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag, eller annonsförmedlare.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69
Mer info
Kontaktperson Jens Nordström
Telefon +46 122887856
Email Mejla Jens Nordström
Område Finspång
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.siemens-energy.com
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com