Hoppa till innehåll
Gränges AB logotyp

Redovisningsekonom Gränges

Ansök nu

Är du en duktig och bokslutssjälvständig redovisningsekonom som är van att jobba med de mer kvalificerade frågorna inom redovisningen. Fortsätt läsa!

Här finns möjlighet att gå in i en roll som redovisningsekonom där du ges möjlighet att använda din kunskap och nyfikenhet för att hitta nya lösningar för processerna inom ekonomifunktionen.

Du kommer vara en del av redovisningsavdelningen som består av fyra kollegor som leds av teamets redovisningschef.

Ett stort fokus kommer vara på utveckling och förvaltning av de ekonomiska processerna och som systemstöd. Vi tror att du har en höjd och erfarenhet av redovisningsarbete där du är drivande till förändring och förbättring.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Månads- och årsbokslut
  • Utveckling/Effektivisering av processer med hjälp av ERP-systemets funktioner.
  • Koncernrapportering
  • Kontoavstämning
  • Anläggningsregister
  • Valutasäkring
  • Backup för Löpande bokföring
  • Backup av kund-och leverantörsreskontra

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har arbetat brett och har goda kunskaper inom ERP-system och redovisning. Rollen kräver också att du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift. Tidigare erfarenhet av internationella noterade bolag samt tidigare erfarenhet från IFRS är meriterande.

Personliga egenskaper:
För att vara lyckosam i denna roll tror vi att du som person är serviceinriktad, prestigelös, strukturerad och problemlösande. I ditt arbete är du ansvarstagande, noggrann och har sinne för både helhet och detaljer. Du är även kommunikativ och har lätt för att samarbeta med andra. Du är engagerad och får med dig kollegorna i arbetet med att utveckla processer och har förmåga att hitta nya lösningar och driva processer i mål på ett effektivt sätt.

Om Gränges:
Gränges är ett aluminiumteknikbolag som driver utvecklingen av lättare, smartare och mer hållbara aluminiumprodukter och lösningar. Företaget erbjuder avancerade material som höjer effektiviteten i kundernas tillverkningsprocesser och prestandan i slutprodukterna.

Gränges har cirka 2 700 medarbetare. Koncernens dagliga arbete leds av VD Jörgen Rosengren. I huvudsak är det genom två forum som ledningen sker, dels i koncernledningen och dels i styrelserna för koncernens dotterbolag.

Försäljningsorganisationen är uppdelad efter Gränges tre geografiska regioner, vilka utgörs av Asien, Europa samt Amerika. Läs mer om Gränges här:https://www.granges.com/sv/

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 juli 2023 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare