Business Controller till Gränges i Finspång

Business Controller till Gränges i Finspång

Vill du jobba i ett företag där utvecklingstakten är hög inom såväl bolag som finansfunktionen?
Gränges i Finspång söker nu en Business Controller till deras team. Som Business Controller på Gränges kommer du arbeta nära verksamheten i en börsnoterad internationell industrikoncern.

Huvudsakliga ansvarsområden:
Vi söker en person som vill arbeta nära verksamheten i en börsnoterad internationell industrikoncern där utvecklingstakten är hög både inom bolaget och finansfunktionen.

Arbetet innebär att du kommer arbeta i ett team av tre controllers där samtliga rapporterar till controllerchefen. Du har nära samarbete med övriga controllers och medarbetare inom finansfunktionen, funktionsansvariga och högre chefer.

Som Business Controller kommer du att arbeta med:

  • Kostnadsanalys och uppföljning, huvudfokus mot produktion
  • Delaktig i arbetet med lagervärdering
  • Löpande uppdatera och ansvara för maskinkostnadskalkyl
  • Samordna och rapportera operativa KPI:er
  • Kalkylering
  • Bokslut, budget och prognosarbete
  • Driva och medverka i olika projekt
  • Superuser i i systemet Mercur

Kvalifikationer
För att lyckas i denna roll ser vi att du har en akademisk utbildning men också några års erfarenhet som Controller. Samtidigt ser vi att det är mediterande med erfarenhet från tillverkningsindustri, men inget krav. Dessutom ser vi att du är datadriven och har goda kunskaper i Excel samt en systemvana. Du har goda kunskaper i både tal och skrift i svenska och engelska.

Personliga egenskaper
I denna rekrytering kommer man lägga stor vikt vid personlig potential i urvalet. Du som person är lösnings- och resultatorienterad, drivande, trivs i en dynamisk arbetsmiljö, samtidigt som du alltid är mån att leverera hög kvalitet. Du är både rak och diplomatisk med förmåga att samarbeta med människor samt att bygga förtroendefulla relationer.

I den här rekryteringen fästes stor vikt vid kompetenser som teamspelare, problemlösning, resultatorientering, samarbete, affärsmässighet, relationsbyggande och planering.

Om Gränges
Gränges är en ledande global leverantör av valsade aluminiumprodukter för värmeväxlarapplikationer och andra nischmarknader. Vår framgång bygger på en stor industriell skicklighet och en hög motivation hos våra medarbetare. Det är bland annat det som är vår styrka; olika perspektiv och kunskapsområden under ett tak med ett gemensamt mål - ett framgångsrikt Gränges. Läs mer om Gränges här: https://www.granges.com/sv/

Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag 9 maj 2023 (49 dagar kvar)