Trainee som projektledare till Siemens Energy

Trainee som projektledare till Siemens Energy

Drömmer du om att jobba som teknisk projektledare i ett globalt företag? Har du ett stort tekniskt intresse? Nu har du chansen att söka till Siemens Energys kommande traniee-program. Som teknisk projektledare eller som Siemens kallar det, PLE-Project Lead Engineer kommer du vara högst ansvarig för tekniska frågor i kommande projekt!

Om företaget
Siemens Energy AB utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner och ångturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På Siemens arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.

Dina arbetsuppgifter
Siemens Energy söker just nu fyra stycken traineer, två personer med bakgrund inom mekanik och två personer med el- och styr och reglerteknik.

Som PLE kommer du ansvara för ledning och koordinering av teknikfrågor rörande mekaniska kringsystem, både när det gäller gasturbinpacken, kompressor/generator och ev. process i orderprojekten. Rollen innebär även att leda och koordinera konstruktörernas arbete med anpassning av systemlösningar. Du kommer även, i frågor som rör kringsystemen, att vara projektets ansikte utåt i kontakten med Siemens kunder, både interna och externa.

Det är en varierande roll med stora kontaktytor och kollegor runt om i hela världen. Du kommer under traineeprogrammet få lära dig Siemens processer för att bli en fullfjädrad projektledare, där produktkännedom är en viktig del. För att bli en fullfjädrad projektledare krävs det ett stort mått av tålamod då komplexiteten i projekten är varierande, det kommer ta år innan man själv kan ta ansvar för ett helt projekt.

Din profil
Vi ser att du är högskole- eller civilingenjör med erfarenhet av mekanisk konstruktion eller är ingenjör med erfarenhet av el- och styr och reglerteknik. Du har ett stort teknikintresse och en gränsöverskridande kompetens mellan olika tekniska områden. Du drivs av att vara delaktig i en utvecklande processorganisation och ha direkt påverkan på leveranskedjan till Siemens kunder. Du vill leda, koordinera och skapa projektteam med god sammanhållning.

Vi söker dig som är målinriktad, ansvarstagande, flexibel och har god samarbetsförmåga. Du trivs med att hantera många frågeställningar samtidigt, internt inom Siemens såväl som externt gentemot kunder. Siemens har engelska som koncernspråk så du bör ha goda kunskaper i engelska och svenska i såväl tal som skrift. Ytterligare språk är meriterande.

Ansökningsförfarande
Du är välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev på skill.se så snart som möjligt. Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryterare David Herrwaldsson, david.herrwaldsson@skill.se alt 011-19 94 71 eller Emma Eriksson, emma.eriksson@skill.se alt 011-199463

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss
Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Trainee
Hemsida https://skill.se/lediga-jobb/chefs-jobb/trainee-sokes-till-siemens-energy/
Sista ansökningsdag 31 okt 2020 (12 dagar kvar)