Utbildningsansvarig kontrollutrustning på Siemens i Finspång

Utbildningsansvarig kontrollutrustning på Siemens i Finspång

Utbildningsansvarig kontrollutrustning på Siemens i Finspång
Vi söker en utbildningsansvarig kontrollutrustning till Finspång. Siemens Training & Competence Institute utvecklar nu verksamheten och behöver dig som kan ta fram våra praktiska kurser för driftsättare och serviceingenjörer.
Bli en del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld.

Dina arbetsuppgifter
Det område vi fokuserar på är kontrollutrustning och vi har idag tillgång till hårdvara för PCS7, Bentley Nevada, Moog samt diverse standardinstrument. Vi vill även utveckla vår virtuella miljö för operatörsutbildning så att den kan erbjudas till alla medarbetare.
Arbetsuppgifter:
 • Ansvarig för utbildningslokalen för kontrollsystem
 • Utarbeta kursförslag
 • Vara TCI´s representant i utvecklingsprojekt på kontrollsystem
 • Genomföra kurser på kontrollutrustning/kontrollsystem
 • Leverantörskontakter
Vem är du?
Som person är du flexibel med en hög grad av integritet där du känner dig bekväm att både arbeta självständigt och i grupp. Du är en problemlösare som arbetar proaktivt och sporras av att anta utmaningar som kan uppkomma i nya projekt. Kan utan problem hantera och strukturera ditt arbete och har en god planeringsförmåga. Rollen går att kombinera med resandetjänsten. Men focus är på Utbildningslokalen.

Du som söker bör ha:
 • Erfarenhet från praktiskt arbete med våra produkter (driftsättning, fältservice eller konstruktion är meriterande)
 • Kunskap om PCS7 som täcker både praktiskt arbete med komponenterna och utbildning på dessa.
 • Förmåga att koppla ihop och skapa utbildningar som ökar förståelsen för våra produkter och därmed kortar utbildningstider för nyanställda.
 • Goda kunskaper i engelska och svenska.
 • En vilja att sätta dig in i de rutiner och processer som används för sitejobb och bygga in dessa i våra utbildningar.
 • En pedagogisk läggning och en vilja att lära ut.
Varför ska du jobba hos oss?
Siemens ång- och gasturbiner ger världen värme och ljus!Siemens är idag ett av världens största företag inom hälsovård, energi och industri. Tillsammans är vi ca 370 000 nyfikna och kompetenta personer i över 190 länder som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Läs gärna mer på Siemens.se.
På Siemens Sverige-karta är Finspång en av huvudorterna. Här, i östgötska Bergslagen, finns Siemens Industrial Turbomachinery som med sina ca 2 500 medarbetare tillverkar ång- och gasturbiner av världsklass. Här projekteras även kompletta kraftanläggningar för att producera elektricitet, ånga och värme. De egna turbinerna utgör hjärtat i hela konstruktionen. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. För dig som slutkonsument innebär våra produkter bland annat lagad mat, varma duschar och tända lampor!

Hur ansöker jag?
Tveka inte - skicka in din ansökan via www.siemens.se/jobb, id nr 184776 senast 2019-11-26.
För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Ola Nilsson, tel 0122-82223 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Lotta Lehmusvuori på tel. +46 70 782 13 80.
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Utbildning, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 13 jan 2020 (36 dagar kvar)