Technical Author

Technical Author

Technical Author - Teknikinformation

Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens

Bli del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva, utveckla ny teknik för framtidens smarta industri och elektrifiera person- och godstransporter gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld.

Har du förmågan att kommunicera ut ett tekniskt budskap i text och bild? Gillar du att utveckla ny teknisk information på ett effektivt och smart sätt?

Då ska du söka dig till rollen som Technical Author.

Vad du blir en del av

Inom avdelningen Teknikinformation arbetar idag ca 30 dedikerade och drivna medarbetare inom olika roller med teknikinformation för gasturbiner. Vi skapar, hanterar och levererar en stor mängd av informationsprodukter (till exempel manualer) till både interna och externa kunder. Vi söker ständigt efter möjligheter för att förbättra våra informationsprodukter och effektivisera våra processer för att nå högre kundnöjdhet.

Området teknikinformation förändras och vi ser att det blir allt vanligare med projekt som har en högre komplexitet till följd av utökad omfattning och fler globala gränssnitt. I praktiken medför detta ett behov av att kundanpassa processer och leveranser med hjälp av de verktyg, system och koncept som avdelningen använder.

Utmaningen:
  • I rollen som Technical Author ansvarar du för planering och framtagning av tekniska instruktioner och manualer i leveransprojekt till våra gasturbinkunder.
  • Som Technical Author deltar du aktivt i arbetet med att utveckla avdelningens informationsprodukter, samt med att informera om och säkerställa korrekt produktinformation både inom och utanför avdelningen.
  • Du skapar och redigerar bilder.
Vem är du?
  • Du tar dig an nya uppgifter och är drivande utan att tumma på kvaliteten.
  • Du har en god kommunikationsförmåga som stärker samarbetet med andra och du bidrar med entusiasm till gruppen och i arbetet.
  • Då du kommer jobba i projekt är det viktigt att kunna samarbeta i grupp, men även jobba självständigt.
  • Du är erfaren inom området teknikinformation.
  • Goda kunskaper i tal och skrift på både svenska och engelska är ett krav.
  • Du har mycket goda kunskaper i XML, CMS och MS Office. Tidigare erfarenhet av system som DMS, PLM, DITA, XML, Oxygen och Acrolinx är meriterande.
  • Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom relevant tekniskt område.
Varför ska du jobba hos oss?

Siemens ång- och gasturbiner ger världen värme och ljus!

Siemens är idag ett av världens största företag inom hälsovård, energi och industri. Tillsammans är vi ca 370 000 nyfikna och kompetenta personer i över 190 länder som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Läs gärna mer på Siemens.se.

På Siemens Sverige-karta är Finspång en av huvudorterna. Här, i östgötska Bergslagen, finns Siemens Industrial Turbomachinery som med sina ca 2 600 medarbetare tillverkar gasturbiner av världsklass. Här projekteras även kompletta kraftanläggningar för att producera elektricitet, ånga och värme. De egna turbinerna utgör hjärtat i hela konstruktionen. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. För dig som slutkonsument innebär våra produkter bland annat lagad mat, varma duschar och tända lampor!

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via www.siemens.se/jobb id nr 200497 senast 1 mars.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande cheferna Claes Hagström på tel. 0122-84002 eller Ida Gruväng Lundborg, tel. 0122-84358. För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Malin Tallberg på tel. 0122-81381.

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Kenth Gustavsson, IF Metall, 0122-815 25
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Publicering
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (11 dagar kvar)