Systemarkitekt

Systemarkitekt

Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens

Bli del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva, utveckla ny teknik för framtidens smarta industri och elektrifiera person- och godstransporter gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld

Vilka är vi?

Siemens i Finspång utvecklar, säljer, tillverkar och underhåller gasturbiner till hela världen. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld. Digitala verktyg är en viktig del i denna utveckling.

Du kommer att tillhöra avdelningen Digital Intelligence som har två fokusområden: design och utveckling av IT-verktyg samt dataanalys. Avdelningen består av ett team på 25 medarbetare med roller som systemutvecklare, UX designers, data scientists och nu söker vi ytterligare en systemarkitekt.

Vi erbjuder utmanade och spännande arbetsuppgifter inom teknikens framkant, såsom molntjänster främst inom Amazon webservices, senaste teknikerna inom front end, grafdatabaser, machine learning och inom vår satsning på Additive Manufacturing/3D printing där vi bygger upp en IT-infrastruktur för storskalig drift.

Vem söker vi?

Vi söker dig som känner till hur man bygger säkra skalbara IT-system anpassat efter dina kunskaper. I denna breda tjänst kommer du att få chans att arbeta med flera av våra system, både nischade molnbaserade applikationer till våra bas-system inom ERP, PLM. Informationssäkerhet och cyber Security genomsyrar arbetet. Rollen innebär att agera kravställare och i andra fall arbeta fram tekniska lösningar ofta i en internationell miljö.

Som person är du någon som gillar att ta eget ansvar och kan samarbeta med kollegor inom och utanför ditt kompetensområde.

I rollen ingår också att:
  • Definiera krav och design på både system- och mjukvarunivå.
  • Delta vid integration och modultest.
  • Vara en frontfigur kring koncept för införande av dataägarskap och rollkoncept för behörighetshantering, säkerhetsgranskningar av nya och befintliga IT-verktyg.
  • Vara en del av ett team där du får medverka i alla faser från design och utveckling till leverans av färdiga IT-lösningar.
  • Arbeta både i projektform och löpande verksamhet.
Vem är du?
  • Du har en eftergymnasial utbildning, högskoleutbildning eller yrkeshögskoleutbildning, med datainriktning, till exempel en systemvetenskaplig utbildning eller högskoleingenjörsutbildning med datainriktning.
  • För att lyckas i rollen anser vi att du som person är kreativ, strukturerad och lösningsorienterad.
  • Gärna erfarenhet av molnbaserade plattformar såsom Amazon Webservices.
  • Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift.
Varför ska du jobba hos oss?

Siemens ång- och gasturbiner ger världen värme och ljus!

Siemens är idag ett av världens största företag inom hälsovård, energi och industri. Tillsammans är vi ca 370 000 nyfikna och kompetenta personer i över 190 länder som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Läs gärna mer på Siemens.se.

På Siemens Sverige-karta är Finspång en av huvudorterna. Här, i östgötska Bergslagen, finns Siemens Industrial Turbomachinery som med sina ca 2 600 medarbetare tillverkar gasturbiner av världsklass. Här projekteras även kompletta kraftanläggningar för att producera elektricitet, ånga och värme. De egna turbinerna utgör hjärtat i hela konstruktionen. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. För dig som slutkonsument innebär våra produkter bland annat lagad mat, varma duschar och tända lampor!

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via www.siemens.se/jobb, id nr 186034 senast 2020-01-31.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef, Björn Axelsson, på tel. 0122-81765 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare, Unn Thorén, på tel. 0122-84279.

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Kenth Gustavsson, IF Metall, 0122-815 25
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (2 dagar kvar)