Project Lead Engineer, Mechanical

Project Lead Engineer, Mechanical

Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens

Bli del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva, utveckla ny teknik för framtidens smarta industri och elektrifiera person- och godstransporter gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld.

Avdelningen består idag av 22 personer där varje PLE (Project Lead Engineer) har det tekniska konstruktionsansvaret för gasturbinpackens kringsystem i ett eller flera leveransprojekt.
I våra projekt samarbetar vi mycket nära med vår motsvarighet på el- och styrsidan, vilket skapar en hög teamkänsla, god kommunikation, säkerställer en hög kvalitet och möjliggör att vi kan dra nytta av varandras erfarenheter och input.

Utmaningen:
  • Att ansvara för ledning, teknisk klarering samt koordinering av teknikfrågor rörande mekaniska kringsystem, både när det gäller gasturbinpacken, kompressor/generator och ev. process i orderprojekten.
  • Att leda och koordinera konstruktörernas arbete med anpassning av systemlösningar.
  • Du kommer även, i frågor som rör kringsystemen, att vara projektets ansikte utåt i kontakten med våra kunder, både interna och externa, och våra leverantörer.
  • Då en stor del av våra kundkontakter sker hos kunden, innefattar tjänsten som PLE mellan 20 - 30 resdagar per år.
Vem är du?
  • Du är en ingenjör med erfarenhet av mekanisk konstruktion eller t.ex. driftsättningserfarenhet av gasturbinanläggningar.
  • Du vill vara delaktig i en utvecklande processorganisation och ha direkt påverkan på leveranskedjan till vår kund. Du vill leda, koordinera och skapa projektteam med god sammanhållning.
  • Du är målinriktad, ansvarstagande, flexibel, har god samarbetsförmåga både inom avdelningen och inom det interna Siemens-nätverket.
  • Du trivs med att hantera många samtidiga frågeställningar, internt inom Siemens såväl som externt gentemot våra kunder.
  • Du har en god social kompetens.
  • Du har goda kunskaper i engelska och svenska i såväl tal som skrift. Ytterligare språk är meriterande.
Varför ska du jobba hos oss?

Siemens ång- och gasturbiner ger världen värme och ljus!
Siemens är idag ett av världens största företag inom hälsovård, energi och industri. Tillsammans är vi ca 370 000 nyfikna och kompetenta personer i över 190 länder som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Läs gärna mer på Siemens.se.
På Siemens Sverige-karta är Finspång en av huvudorterna. Här, i östgötska Bergslagen, finns Siemens Industrial Turbomachinery som med sina ca 2 600 medarbetare tillverkar gasturbiner av världsklass. Här projekteras även kompletta kraftanläggningar för att producera elektricitet, ånga och värme. De egna turbinerna utgör hjärtat i hela konstruktionen. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. För dig som slutkonsument innebär våra produkter bland annat lagad mat, varma duschar och tända lampor!

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via www.siemens.se/jobb, id nr 190804 senast 2020-01-07.

Urval kan komma att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag!

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef, Bernt Kazmierski, på tel. 0122-813 61 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare, Malin Tallberg, på tel. 0122-813 81.

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Kenth Gustavsson, IF Metall, 0122-815 25
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 jan 2020 (32 dagar kvar)