Traineeprogrammet Hösten 2022 för Siemens Energy

Traineeprogrammet Hösten 2022 för Siemens Energy

Följ med på vår resa in i framtiden!
Bli del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva, utveckla ny teknik för framtidens smarta industri och elektrifiera person- och godstransporter gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld. Till Siemens Energy AB i Finspång rekryterar vi nu Traineer till avdelningarna Utveckling & Standard, Orderkonstruktion och Service.
Låter detta som rätt steg i karriären? Vänta inte med att skicka in din ansökan!

Traineeprogrammet
För att säkra kompetensen av framtidens ingenjörer genomför vi detta traineeprogram under 12 månader. Traineeprogrammet innebär att du får möjlighet att varva utbildning med praktiskt arbete i flera olika teknikområden inom avdelningarna Orderkonstruktion och Utveckling & Standard samt Service. Du får en djup utbildning i de olika system du kommer arbeta med men också övergripande kunskap om Siemens organisation, processer och arbetssätt etc.
Du kommer vara anställd av Skill och tillhöra en Siemens Energy Hub med andra traineer. Som trainee och del av Siemens Energy Hub ges du möjlighet att arbeta både i Finspång men också på distans från Norrköping i ett lokalt Work Space. Efter traineeprogrammets slut har du möjlighet att söka anställning på Siemens Energy. Din anställning på Skill fortsätter efter programmets slut och du arbetar kvar på din avdelning.
Programmet startar 1 september 2022.

Dina arbetsuppgifter

Inom avdelningarna Utveckling & Standard, Orderkonstruktion och Service är uppgiften att utveckla och jobba med teknikfrågor i olika kund-, utvecklings- och leveransprojekt. Siemens lägger stort fokus på att ständigt förbättra och utveckla sin befintliga turbinflotta med Gröna serviceprodukter, för hållbara energilösningar genom bl.a. Emissionsoptimering och Vätgasdrift.

Vi söker traineer inom Konstruktion, IT och Delprojektledning. Arbetet som trainee är självständigt och täcker teknikområden inom Engineering Systems, Elkonstruktion, Mekanik/maskinteknik och Styrsystem. Vilket innebär täta kontakter med internationella kunder, underleverantörer, projektledare, säljare, installatörer, inköpare samt montörer och driftsättare samt övriga interna konstruktionsavdelningar. Siemens Energy använder flera olika konstruktionsverktyg som COMOS, Teamcenter och NX. IT är även en del av produkten i form av gasturbinens styrsystem.

Exempel på arbetsuppgifter för konstruktörstraineer:
 • Ta fram tekniska specifikationer och skapa tekniska köpunderlag.
 • Delta i upphandlingar av hela system och/eller komponenter.
 • Lösa tekniska driftsproblem och felrapporter.
 • Genomföra tekniska utredningar (beräkningar, normfrågor etc.).
 • Delta i utvecklingsprojekt för befintliga och nya serviceprodukter.
 • Bistå försäljnings- och tekniskt säljstöd med teknik- och kostnadsunderlag.
 • Kostnadsreducera produkter genom nya tekniklösningar och/eller prisförhandlingar
 • Bidra med nytänkande i det digitala förändringsarbetet
 • Ta fram projektspecifika tekniska lösningar för Moderniserings- och uppgraderingsprojekt
 • Delta vid funktionskontroll av utrustning innan leverans
 • Delta som teknisk stöd vid installation och driftsättning av utrustning ute hos kund.
 • Arbeta i kundorderprojekt
 • Ha täta kontakter med internationella kunder, underleverantörer, projektledare, säljare, installatörer, inköpare samt montörer och driftsättare samt övriga interna konstruktionsavdelningar.
Exempel på arbetsuppgifter för IT-traineer:
 • Delta i arbetet med att analysera och utveckla informationsmodeller
 • Delta i arbetet med att utveckla strategier/vägkartor för Engineering systems
 • Analysera och dokumentera användarkrav
 • Specificera, utveckla, testa, dokumentera och lansera Engineering systems
Som ingenjörstrainee med IT-systemfokus hamnar du mitt i en spännande transformering där informationshantering och IT-system ses som nyckeln till konkurrenskraft och framgång. Som ingenjör inom detta område kommer du att få möjlighet att jobba med de globalt ledande systemleverantörernas produkter för användare lokaliserade över hela världen.

Exempel på arbetsuppgifter inom Delprojektledning:
 • Du har leverans, budget och koordineringsansvar för ditt team.
 • Du driver flera projekt i olika projektfaser.
 • Du säkerställer att kraven uppfylls enligt kontrakt och specifikationer.
 • Du ansvarar för att koordinera aktiviteter med alla funktioner inom projektgruppen samt externa Siemensbolag och kunder.
 • Du deltar i och driver interna projekt och utveckling inom avdelningen.
Att arbeta som ingenjörstrainee med teknikutveckling är mycket spännande och utvecklande och det finns en stor vidd på de extrauppdrag man kan arbeta med vid sidan av ovanstående nämnda områden om man visar sitt intresse.
Exempelvis på sådana uppdrag kan vara;
Drivning och utbildning av några av våra resurser som arbetar från våra samarbetspartners kontor i bl.a. Indien, Kina och USA.
Delta i och i vissa fall ansvara för inspektioner av våra system hos tillverkare runt om i världen.
Delta och driva Digitalisering kopplat till tekniks produktdata
Delta i och i vissa fall ansvara för verksamhetsutveckling, för att förbättra våra processer och konstruktionsverktyg

Din profil

Vi söker dig som har en Högskole- eller civilingenjörsutbildning med inriktning Maskinteknik, Elektronik, Elkraft, Industriell ekonomi, Teknisk fysik eller motsvarande. Då vi arbetar i en internationell miljö med kunder över hela världen söker vi dig som är öppen och som trivs i en internationell miljö.

I ditt arbete är du strukturerad, initiativtagande och noggrann samt har en fallenhet och intresse för problemlösning. Du har lätt för att se helhetsperspektiv och mönster samt har en analytisk förmåga.
För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har lätt för att kommunicera och samarbeta med kollegor och kunder. Som person är du drivande, ansvarsfull, lösningsfokuserad och flexibel som ser möjligheter och vågar tänka i nya banor.
Du pratar och skriver svenska och engelska obehindrat, ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Ansökningsförfarande

Urvalet kommer att ske löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så vänta inte med att skicka in CV och personligt brev till oss idag.

Till höstens traineeprogram söker vi:
Elkonstruktörer
Maskinkonstruktörer
Styrsystemkonstruktörer
Beräkningsingenjörer
Automationskonstruktörstrainee
Instrumentskonstruktörstrainee
Ingenjörstraineer med systemfokus - Business Analyst
Delprojektledare

Vid eventuella frågor eller funderingar, kontakta ansvarig rekryterare Jennilie Ekström, jennilie.ekstrom@skill.se, 011-470 53 01
Välkommen med din ansökan!

Om oss

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.
Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.
People change - everything.
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 31 juli 2022 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy AB utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På Siemens Energy arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.