Vi söker teknisk projektledare till Siemens

Vi söker teknisk projektledare till Siemens

Gruppen för Teknisk Projektledning på Siemens söker nu förstärkning. Här erbjuds du en spännande och varierande roll i ett internationellt företag!

Dina arbetsuppgifter

Gruppen för Teknisk Projektledning är en del av organisationen som ansvarar för att leverera gasturbiner med dess kringutrustning till våra kunder som finns över hela världen. Gruppen består i dagsläget endast av tekniska projektledare som arbetar med att leda teknikteam i komplexa orderprojekt.

Du kommer, tillsammans med bland annat huvudprojektledare, tekniska delprojektledare och konstruktörer, att ingå i ett leveransprojektteam som ansvarar för gasturbin med hjälpsystem samt kringutrustning i form av t.ex. avgaspannor och ångturbiner (extended scope). Du kommer vara projektets ansikte utåt i kontakten med våra kunder när det gäller teknikfrågor i komplexa orderprojekt. Exempel på detta kan vara komplex leveransomfattning, komplicerat kundförhållande och leverans av nya produkter.

Som teknisk projektledare ansvarar du för våra produkter, arbetssätt och rutiner. Arbetet omfattar därför ledning och koordinering av det teknikteam som jobbar med gasturbinen och dess hjälpsystem, kringutrustning samt eventuella processer.

Tillsammans med projektteamet definierar du leveransomfattningen utifrån kontraktet. Du övervakar arbetet med syfte att minska riskexponering och skapa möjligheter för tilläggsförsäljning. Utöver detta koordinerar du teknikrelaterat arbete mellan olika tillverkningsenheter för olika delar av leveransen, t.ex. gasturbin, kompressor, avgaspanna och ångturbin.

Din profil

Vi söker dig med erfarenhet av att leda konstruktionsarbete inom något av följande områden: el-, styrsystem, mekanik eller kraftanläggningar och är intresserad av att leda tekniskt arbete kring våra produkter och tekniska lösningar.

För att kunna lösa uppgiften krävs en bred teknisk grund inom el-, styrsystem, mekanik eller kraftanläggningar, vidare har du förmåga kunna läsa och tolka kundkontakt ur tekniskt perspektiv. Vi värdesätter ditt tekniska samt projektledarintresse och ställer tekniska kunskaper likvärdigt med dina projektledaregenskaper. Vi tror att du som söker har många års erfarenhet av tekniskt kvalificerade arbetsuppgifter.

Som person är du målinriktad, ansvarstagande och strukturerad, vidare kan du hantera många frågeställningar samtidigt. Du har erfarenhet av att arbeta i team och vill vara delaktig i en utvecklande organisation som har direkt påverkan på ledarskapskedjan till kund.

Vi ser att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Ansökningsförfarande

Du är varmt välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev på skill.se så snart som möjligt. Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryterare Johanna Sjöström, johanna.sjostrom@skill.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy AB utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner och ångturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På Siemens arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.