Teknisk Konstruktör till Siemens Energy

Teknisk Konstruktör till Siemens Energy

Erfaren Teknisk konstruktör sökes för uppdrag i både utvecklings- och orderprojekt av värmepumpsanläggningar av industriell skala. Låter det intressant? Läs mer nedan!

Dina arbetsuppgifter

Den globala energiomställningen kräver nya lösningar och värmepumpar av industriell skala är ett av Siemens Energys svar på hur man kan producera värme helt utan koldioxidutsläpp. Vi har nu flera utvecklingsprojekt och behöver förstärka vårt team inför kommande utmaningar inom både utveckling och orderprojekt.
Tjänsten innebär placering i värmepumpsgruppen inom D&S (Design & Standard) som ansvarar både för utveckling och orderprojekt.
Värmepumpsgruppen består av ett team med både fasta och inlånade resurser med uppdelat ansvar inom teknisk projektledning samt teamledare för multidisciplinära teknikområden.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att:
  • Design/konstruktion av process/mekaniksystem i order och utvecklingsprojekt.
  • Koordinera och fokusera på att teamet når gemensamma mål.
  • Stötta teamledare med tekniska utredningar inom process och värmeväxlare.
Din profil

Du har erfarenhet från anläggningsverksamhet med fokus på värmepump eller har flera års erfarenhet inom processindustri vilket är meriterande.
  • Du är kommunikativ och är van att arbeta med olika kulturer.
  • Du har en mycket god samarbetsförmåga, du är strukturerad, kan prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt.
  • Du är senior med vana att planera arbete för sig själv och följa upp tilldelade resurser.
  • Du bör ha goda kunskaper att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Du har ett brinnande intresse för teknik och gillar utmaningar.
  • Vi söker dig som har högskole-/civilingenjör eller är en erfaren gymnasieingenjör och har flerårig erfarenhet inom området.
  • Det är meriterande med erfarenhet från Comos.
Ansökningsförfarande

Du är välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev på skill.se så snart som möjligt. Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryterare Johanna Lindquist, johanna.lindquist@skill.se

Välkommen med din ansökan!

Om oss

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.
Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.
People change - everything.
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 30 juni 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy AB utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner och ångturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På Siemens arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.