Teknikområdesansvarig generator

Teknikområdesansvarig generator

Teknikområdesansvarig för generator

Gruppen

Med en växande flotta och ökad efterfrågan från våra kunder söker vi nu en forsknings- och utvecklingsingenjör till vår utvecklingsavdelning för modernisering och uppgraderingar (M&U) för medelstora gasturbiner (MGT) 15-63 MW.

Vi är en grupp 16 medlemmar med bakgrund inom olika teknikområden.

Målet för M & U -avdelningen är att hjälpa vår kund att bli bättre och nå nya mål. Detta inkluderar bränsleflexibilitet som möjliggör drift på gröna bränslen, ökar den totala verkningsgraden, förbättrar effekten och sänker utsläppen för att möta den ständigt föränderliga lagstiftningen och samhällets krav.

FoU inom M&U utvecklar lösningarna för att uppnå detta och förpackar dem i försäljningsprodukter för den globala gasturbinflottan.

Nu söker vi teknikområdesansvarig för driven generator.

Om dig

Din profil
 • Magisterexamen eller kandidatexamen inom relaterat teknikområde eller motsvarande erfarenhet.
 • Du har erfarenhet av gasturbiner och dess hjälpsystem eller annan relevant erfarenhet från exempelvis processindustri
 • Tidigare erfarenhet från fältet är meriterande.
 • Du kan strukturera och planera ditt eget arbete och leda andra med din tekniska kompetens vid behov.
 • Du har ett stort intresse av att utveckla produkter och underhåll av produkter inom ditt tekniska område
 • Du är bekväm med att använda engelska.
Dina ansvarsområden

Arbetet med serviceprodukter i form av teknisk support och i utvecklingsprojekt kommer att involvera många olika tekniska områden och turbintyper. I vissa fall kommer du att bidra med din specifika expertkunskap och i andra ha en samordnande roll. Nya utmaningar är en normal del av arbetet som gör det mångsidigt och utvecklande.
 • Ha och upprätthålla en teknisk kompetens inom det tekniska området med fokus på generatorns planerade underhåll samt hjälpa serviceverksamheten med ex. reservdelsrekommendationer, serviceintervall baserat på tidigare inspektioner mm.
 • Följa utvecklingen inom teknikområdet samt ge förslag på FoU -projekt till den årliga SPM-processen, (Förslag till utvecklingsprojekt och rankning av projekten), tillsammans med produktcheferna. kostnadsreducering, kvalitetsförbättring, ledtid, förbättring eller andra åtgärder som behövs förbättras.
 • Äga och driva tekniska frågor inom teknikområdet.
 • Delta i utvecklingsprojekt och driva förstudier.
 • Verifiera utveckla produktidéer som föreslås av Innovative Solutions och Product Manager.
 • Ha en kontinuerlig dialog med tekniskt områdesansvarig på nysidan bland annat genom att delta i generatorns PCT (Product Coordination Team).
 • Ha en dialog med underleverantörer ex. ABB/ Siemens generator PCC i Mülheim, speciellt gällande nya standarder, tekniska lösningar, reservdelskoncept, verktyg, inspektions procedurer mm.
 • Teknisk support till Serviceorganisationen enligt supportmodellen,Supporten gäller främst tekniska frågor ovan är för maskinspecifika frågor.
Om oss

"Låt oss förändra morgondagen redan idag" är vårt genuina löfte på Siemens Energy till våra kunder och medarbetare på vägen mot en hållbar framtid.

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2600 anställda på 10 orter.

Läs mer om Siemens Energy här:

www.siemens-energy.com

Mer information

Bidra med din energi. Var dig själv.

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och medkänsla. Vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi. Hela samhället.

Jobb & Karriärsidan: https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs eller https://siemensenergy.avature.net/internalcareers , id nr 232492 senast 2022-06-08.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Daniel Nilsson på tel. +46 122-82194 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Narcissa Tellefsen på e-mail narcissa.tellefsen.ext@siemens-energy.com

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-NT1
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 juni 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com