System- och processutvecklare

System- och processutvecklare

System- och processutvecklare

Vill du vara med och utveckla Fältservice med fokus på optimerad process och systemverktyg?

Servicedivisionen verkar i en tid av volymtillväxt och förändring med stora krav på lönsamhet och snabbhet. Produkt- och variantfloran växer ständigt och ställer stora krav på utveckling av processer och verktyg för att säkra kundernas allt högre krav på ledtider, tillgänglighet och flexibilitet. För att öka fokus på innovation och automation söker vi nu en system- och processutvecklare.

Om dig

Din profil
 • Examen från kandidat- eller civilingenjörsprogram inom logistik eller motsvarande är meriterande.
 • Har stort intresse för digitalisering och lätt att lära nya IT-system.
 • Som person har du en stark vilja att utveckla och förbättra och har praktisk erfarenhet av förändringsarbeten.
 • Meriterande om du har erfarenhet av MS SharePoint, MS Power Automate, MS Excel, Qlik, Tableau och Alteryx.
 • Är noggrann, strukturerad och har lätt för samarbete.
 • Har god kommunikationsförmåga och hanterar både engelska och svenska obehindrat (både verbalt och i skrift)
Dina ansvarsområden

Fältserviceavdelningen består idag av fem kontor med ca. 310 anställda personer totalt. Din uppgift kommer vara att arbeta med verksamhetsutveckling och support mot samtliga kontor. Du kommer även att samarbeta med den globala fältserviceorganisationen där man har som uppgift att harmonisera arbetssätt och IT-system över alla fältserviceavdelningar runt om i världen. Inom denna tjänst arbetar du med att ta fram förbättringsförslag, föreslå systemstöd, ta fram business case samt driva implementation.
 • Ha god förståelse för våra processer och arbetssätt.
 • Systemförvaltare för vissa av våra IT-system.
 • I samarbete med övriga på avdelningen arbeta med att styra och optimera våra processer och arbetssätt.
 • Driver förbättringsprojekt inom Fältservice och även vara medlem i större projekt.
 • Arbeta med datamodellering samt förstå bakomliggande data.
 • Tar fram relevanta visualiseringar och beslutsstöd.
 • Stöttar alla chefer och ledningsgruppen inom Fältservice med expertis i IT-system och processer.
 • Resor inom tjänsten kan förekomma.
OM OSS

"Låt oss förändra morgondagen redan idag" är vårt genuina löfte på Siemens Energy till våra kunder och medarbetare på vägen mot en hållbar framtid.

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2600 anställda på 8 orter.

Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com

Mer information

Bidra med din energi. Var dig själv.

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och medkänsla. Vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi. Hela samhället.

Jobb & Karriärsidan: https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html

Klicka här för att se vad vi gör på Siemens Energy!

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs, id nr 233855 senast 2022-07-24

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Robert Hagberg på tel. 0122-887 715 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Narcissa Tellefsen på narcissa.tellefsen.ext@siemens-energy.com

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-NT1
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 24 juli 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com