Supplier Quality Engineer

Supplier Quality Engineer

SUPPLIER QUALITY ENGINEER
Vi söker nu en Supplier Quality Engineer till området precisionsgjutning för våra varma turbindelar (skovlar och ledskenor). Som Supplier Quality Engineer ingår du i ett team med specialister från olika områden, och din uppgift blir att främst leda kvalificeringar som projektledare.

Om dig

Din profil
  • Du har sannolikt lägst en högskoleingenjörsexamen inom maskinteknik. Metallurgiska kunskaper är meriterande.
  • Omfattande arbetslivserfarenhet från tillverkande industrier, från olika linjebefattningar.
  • Tidigare erfarenhet från chefs- eller projektledarroll är meriterande.
  • Vi tror också att du tidigare jobbat med internationella kontakter som gett dig en bra förståelse för andra kulturer.
  • Du behöver kunna uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på engelska och svenska för att kunna hantera alla typer av kontakter, både internationellt och nationellt.
Vi tror att du som person har ett brinnande intresse för teknik och kvalitét. Du har ett strategiskt tänkande och förstår hur kedjan hänger ihop mellan olika avdelningsdiscipliner såsom konstruktion, produktion och inköp. Vidare har du ett stort engagemang och driv för att på ett positivt sätt möta kollegor och samarbetspartners och säkerställa att uppsatta mål uppfylls på bästa sätt.

Dina ansvarsområden
  • Kvalificera leverantörer och deras tillverkningsprocesser för nya eller befintliga produkter (vid ändringar) inom precisionsgjutning för varma turbindelar (skovlar och ledskenor).
  • Tillsammans med specialister inom området deltaga och utreda orsak till incidenter och reklamationer.
  • Ständigt utveckla leverantörers processer och förmågor genom att bl a delta/leda kvalitetsauditeringar.
  • Då vår leverantörsbas till största delen finns utomlands, får man vara beredd på att resa en hel del, då fysiska möten med våra leverantörer och på plats inspektera resultat i projekten, är en central del i arbetet.
Vi välkomnar dig till ett engagerande, positivt och glatt gäng i Finspång och Siemens Energy!

Om oss

"Låt oss förändra morgondagen redan idag" är vårt genuina löfte på Siemens Energy till våra kunder och medarbetare på vägen mot en hållbar framtid.

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2600 anställda på 8 orter.

Läs mer om Siemens Energy här:

www.siemens-energy.com

Mer information

Bidra med din energi. Var dig själv.

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och medkänsla. Vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi. Hela samhället.

Jobb & Karriärsidan: https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html

Kolla in länken nedan för att se vad vi gör på Siemens Energy!

https://bit.ly/3A5wRtX

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs, id nr 234816 senast 2022-07-10.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Tomas Karlsson på tomas.tk.karlsson@siemens-energy.com eller på tel. 0122-81036

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Ellen Johansson på ellen.johansson.ext@siemens-energy.com

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69


#LI-EJ1
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 10 juli 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com