Service Engineer Heat Pump

Service Engineer Heat Pump

Serviceingenjör Värmepump

Vi är inne i en spännande fas då vi har återfört Värmepump som en produkt för nyförsäljning och utveckling. Inom detta kommer vi nu utöka vår grupp med 2 Serviceingenjörer

Värmepumpar en av Siemens Energy strategisk utvalda fokusområden för att klara energiomställningen till CO2-neutral kraftproduktion.

Bli en del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld.

Vi säljer, planerar och genomför underhåll, ombyggnader och moderniseringar på stora (20-30MWth) värmepumpar/kylanläggningar främst i Sverige men genom återinförandet av nyförsäljning så har vi kunder utanför Sverige som tex i Tyskland.

Vi representerar även Siemens kompressorer och små ångturbiner i Sverige. Vi är en avdelning på 12 personer som utför mycket av tillsammans eller individuellt. Vårt kontor ligger i Finspång där du också har din placering. Vi hjälper till viss del nyförsäljningen av stora värmepumpar

Rollen ca 125 resdagar främst i Sverige och Europa.

Om dig

Din profil8
 • Är högskoleingenjör eller motsvarande inom tex energi- eller drift-/sjöingenjör är meriterande. Du är beredd att lära dig kylprocessen och stödprocesserna och hur de styrs.
 • Köldmediecertifikat klass 1 är meriterande.
 • Förstår vikten av interna arbetsprocesser och din uppgift i sammanhanget.
 • Har förmågan att leda och motivera andra människor
 • Har förmåga att anpassa dig till nya kulturer och miljöer
 • Är nyfiken och driven och har ett starkt tekniskt intresse
 • Är ansvarstagande, lösningsorienterad och arbetar bra både ensam och i team
 • Har förmåga att formulera samt dokumentera lösningar och resultat.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av drift och underhåll, mekanisk konstruktion av roterande maskiner eller el - och kontrollsystem
 • Du kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Rollen kräver B-körkort
Arbetet omfattas av köldmedieförordningen vilket kräver certifiering på sikt. Certifieringen får du i tjänsten.

Dina ansvarsområden

Utförande av förebyggande och avhjälpande underhållsarbete på ingenjörsnivå. Dels ensam, dels tillsammans med montörer, vilket kan innebära:
 • Förebyggande underhåll utifrån definierade omfattningar på kundens anläggningar.
 • Avhjälpande underhåll till exempel efter utvärdering i köldmedieprocessen och felsökning i funktion.
 • Ingå i värmepumps beredskapstjänst (24/7 Helpdesk)
 • Genom Modifieringar och uppgraderingar på kundens anläggningar.
 • Förberedelser och avslut av arbetet, rapportskrivning.
 • Arbetsplanering med kunder och i samarbete med interna kontakter.
 • Leda hela eller delar av orderprojekt.
 • Hantera kundkontakter och interna kontakter samt nära samarbete med bland annat säljare, projektledare och tekniker.
Rollen innebär även stöd i säljarbetet i form av:
 • Offertframtagningar/underlag, på sikt även försäljning och kundbesök.
 • Bevaka definierad marknad med avseende på affärsmöjligheter.
 • Se affärsmöjligheter i tekniska lösningar och tjänster.
 • Ta fram budgetunderlag till exempel baserat på underhållsbehov.
 • Fånga upp kundönskemål och utvecklingsbehov på våra produkter och processer.
 • Förmedling till säljare, tekniker och processansvariga etcetera
Din upplärning i rollen får du dels via internutbildningar, dels av dina kollegor i arbetsgruppen.

Om oss

"Låt oss förändra morgondagen redan idag" är vårt genuina löfte på Siemens Energy till våra kunder och medarbetare på vägen mot en hållbar framtid.

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2600 anställda på 8 orter.

Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com

Mer information

Bidra med din energi. Var dig själv.

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och medkänsla. Vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi. Hela samhället.

Jobb & Karriärsidan: https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html

Klicka här för att se vad vi gör på Siemens Energy!

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs, id nr 233569 senast 2022-06-03

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Malin Hazard på tel. 0122-82557 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Narcissa Tellefsen på narcissa.tellefsen.ext@siemens-energy.com

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-NT1
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 3 juni 2022 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com