Service Applikationsingenjör

Service Applikationsingenjör

Service Applikationsingenjör

Följ med på vår resa in i framtiden #SiemensEnergy

Vi på Siemens Energy, med 91000 anställda i över 90 länder är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld.

På Siemens Energy värdesätter vi mångfald genom att inkludera och samarbeta med människor med olika tänk, bakgrund, erfarenhet, kompetens och egenskaper inom alla organisationsnivåer. Bli en del av vårt team - här får du bidra med din energi!

Arbetet som applikationsingenjör på Service är ett spännande och dynamiskt arbete i gränssnittet mellan tekniska frågeställningar, internationella kundkontakter och projektledning. Vår grupp hanterar tekniska frågeställningar för gasturbintyperna SGT-600/700 inom ramen för de underhållsavtal, så kallade Long Term Programme, som vi har med våra kunder. Vår grupp är fokuserade på det tekniska innehållet i det förebyggande underhållet, vilket skräddarsys per maskin utifrån den unika maskinens behov och historik samt kundens önskemål. Underhållet utförs sedan någonstans i världen utav våra fältserviceresurser.

Arbetet är dynamiskt och den ena dagen är inte den andra lik och präglas av ständigt lärande eftersom du ständigt sälls inför nya situationer och frågeställningar. Därför är samarbetet inom gruppen något som värderar högt, där vi delar med oss av vår kunskap och tidigare erfarenheter. Det finns även definierade processer för merparten av arbetet som ger dig vägledning i vardagen. Du kommer även att ingå i en eller flera projektgrupper, då det förbyggande underhållet i kundkontraktet levereras genom projektarbete. I projektgruppen finns du, som hanterar alla tekniska frågeställningar, kommersiellt kontraktsansvarig, leverans-/logistikkoordinator samt projektledaren och resurserna för genomförandet av inspektionen. Kontraktets säljansvariga person kommer du också att samarbeta med.

Som Service applikationsingenjör hanterar du alla tekniska frågor för den specifika maskinen och du ansvarar bland annat för:

Utmaningen
 • Leder och genomför den tekniska delen av att sälja och/eller leverera förebyggande underhåll i enlighet med kontraktets handlingar, gällande processer och regelverk.
 • Sammanställer tekniska offertunderlag vid försäljning av service/serviceprodukter.
 • Definierar och bedömer tekniska risker, vid behov i samråd med andra tekniska funktioner.
 • Definierar, koordinerar, driver, följer upp och slutför tekniska frågeställningar inom projektet.
 • Är projektets tekniska representant vid möten med kund, partners och projektteam.
 • Säkerställer att tekniska dokumentation uppdateras efter genomfört underhåll.
 • Anpassar/uppdaterar underhållsplan i samförstånd med kunden och kontraktsansvarig.
Flera IT-verktyg, såsom SAP och Teamcenter används för att hantera den tekniska informationen för den specifika gasturbinen och kommer att vara en viktig del i ditt arbete. Under normala förhållanden reser du 1-5 gånger per år och besöker dina kunder, där ni pratar om genomfört och kommande underhåll, där du bistår med bland annat det tekniska underlaget vid t ex merförsäljning.

Vem är du?
 • Du har en teknisk bakgrund relevant för underhåll av gasturbiner, till exempel:
  • Teknisk examen som maskiningenjör (kandidat eller master)
  • Underhållsberedning/-planering
  • Arbete med komplex teknisk dokumentation
  • Arbetslivserfarenhet inom gasturbin, mekanik, energi, anläggning, drift och underhåll, processindustri, sjö- eller flygfart

 • Du är nyfiken, strukturerad, driven och har ett starkt tekniskt intresse

 • Du är ansvarstagande, lösningsorienterad och arbetar bra både ensam och i team

 • Skicklig kommunikatör då rollen kräver mycket samarbete både internt och med kunden.

 • Du har goda engelska- och svenskakunskaper, både muntligt och skriftligt.

 • Du har svenskt eller EU-medborgarskap och är bosatt i Sverige.

 • Trivs i en dynamisk arbetsmiljö och kan leda dig själv även när det är mycket på gång samtidigt.
Varför ska du jobba hos oss?

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget

Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter.

Läs mer om Siemens Energy här:

www.siemens-energy.com

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs , id nr 221069 senast 2021-01-31.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Elin Grentzelius på tel. 0122-84114 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Ida Gruväng Lundborg på tel. 0122-84358.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-IG1
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 jan 2021 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com