Projektspeditör sökes till Siemens

Projektspeditör sökes till Siemens

Är du en erfaren speditör som söker en roll där du får arbeta med spännande produkter och kunder hos ett globalt företag? Nu förstärks avdelningen för projektspedition och vi söker därför en ny projektspeditör till teamet.

Dina arbetsuppgifter

Som Projektspeditör är du dedikerad till specifika kundprojekt där du ansvarar för transportrelaterade frågor. Varje projekt är unikt och har särskilda förutsättningar vad det gäller leveransvillkor, destination och logistikkoncept. Externa kontakter med bland annat leverantörer, transportagenter, kundrepresentanter etc förekommer mycket frekvent och är en naturlig del i arbetet, samt även interna kontakter med bland annat projektledare, inköpare och säkerhetsavdelningen.

I arbetsuppgifterna ingår även:
 • Att upprätta transportstrategi i respektive projekt
 • Offertförfrågningar
 • Transportupphandling
 • Leverantörskontakter
 • Leveransbevakning
 • Utfärda anmodan för sändningar
 • Utfärda export/tullhandlingar
 • Kontroll och kontering av frakt- och speditionsfakturor
 • Transportreklamationer
Denna tjänst kan innebära en del resande. Arbete med ständiga förbättringar är en del av vardagen.

Din profil
 • Du har relevant högskoleutbildning och/eller flerårig kvalificerad erfarenhet inom logistik, import/export.
 • Erfarenhet av internationella transport- och tullfrågor samt avtalsskrivning är starkt meriterande.
 • Du kan kommunicera obehindrat på engelska i både tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper som spanska, tyska eller ryska är en fördel.
 • Goda kunskaper i Microsoft Office och SAP är också ett plus.
Som person drivs du av att ha ett omväxlande arbete i en projektverksamhet med högt tempo. Du har en god förmåga att strukturera ditt arbete även i pressade situationer. Du är flexibel och bekväm i att organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Du har en naturlig förståelse för kundrelationer och samverkan med samarbetspartners. I stressade situationer är du lugn, uppvisar stabilitet och kan hantera hastiga förändringar. Du är en lyhörd lagspelare som är rak och tydlig i din kommunikation. Vi ser också att du är självgående och tar ansvar för att driva dina processer framåt. Du har en vilja och ett driv att utvecklas.

Ansökningsförfarande

Du är välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev på skill.se så snart som möjligt. Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Uppdraget är initialt ett konsultuppdrag där du erbjuds en anställning via SKILL. Kunden har senare möjlighet att ta över anställningen förutsatt att behovet kvarstår och att de är nöjda med konsultens insats.

Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryterare johanna.sjostrom@skill.se eller på 011-19 94 76.

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 30 maj 2021 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy AB utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner och ångturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På Siemens arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.