Projektledare och verksamhetsutvecklare

Projektledare och verksamhetsutvecklare

xVerksamhetsutvecklare och projektledare

Vill du bidra till att göra världen lite bättre?

"Låt oss förändra morgondagen redan idag" är vårt genuina löfte på Siemens Energy till våra kunder och medarbetare på vägen mot en hållbar framtid.

Siemens Energy Service verkar på en växande och utmanande global marknad med allt större krav på framför allt hållbarhet, men även snabbhet och flexibilitet. För att öka fokus på innovation, process och digitalisering söker vi nu en "Verksamhetsutvecklare och Projektledare" till avdelningen Business Improvement för att driva strategiska förbättringsprojekt samt för att stötta våra processägarteam i arbetet med ständiga förbättringar.

Avdelningen Business Improvement jobbar centralt inom Service och stöttar alla delar av verksamheten med att förverkliga dess strategier. Projekten sträcker sig över alla funktioner vilket ger stor variation i arbetet och en god förståelse för hela verksamheten. I och med vår globala organisation så innebär arbetet även kontakter i andra delar av världen.

Utöver rollen som projektledare är en viktig del av tjänsten även att stötta våra processägarteam. Du kommer vara delaktig i att utveckla ramverket för ständiga förbättringar och även vara del av införandet i verksamheten. Det ger dig en bättre förståelse hur olika delar av verksamheten fungerar samt de mer dagliga problemen.

Vi söker en person med stort eget driv som brinner för att jobba med förbättringar samt har ett stort intresse för digitalisering, processer och förändringsledning. Du trivs med att jobba i och leda olika team och är bra på att skapa engagemang. Som projektledare är du bra på att skapa struktur och sätta tydliga mål. Du ansvarar för att projektteamet når resultat inom given tidsram och budget. En viktig del av projekten är även att kommunicera syfte och status till verksamheten och styrgrupper. Majoriteten av våra projekt innebär förändringar i våra IT-system och implementering av digitalisering. En stor utmaning i utvecklingen av verksamheten är att arbeta in nya vanor, vilket kräver goda insikter i förändringsledning / change management.

OM Dig

Din profil
 • Du har en högskoleexampen inom relevant område
 • Du brinner för att jobba med förbättringar inom både process och digitalisering
 • Du har erfarenhet av projektledning externt mot våra kunder eller internt
 • Du tar egna initiativ och jobbar mot uppsatta mål och dead-lines
 • Du har mycket god samarbetsförmåga och trivs med att jobba i team
 • Du är bra på att paketera information och kommunicera på alla nivåer
 • Du är intresserad av digitalisering, har erfarenhet av tidigare implementeringar och vill lära dig mer.
 • Du har lätt för att analysera problem med hjälp av data. Erfarenhet av något Business Intelligence-verktyg är meriterande (tex Qlik, Power BI, Tableau)
 • Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift
 • Det är meriterande om du har god kännedom om något eller några av våra affärssystem (tex SAP, SFDC, PLM)
 • Kunskaper i agila metoder / projektledning är meriterande
Dina ansvarsområden

I din roll som verksamhetsutvecklare kommer du bland annat jobba med:
 • Att projektleda verksamhetsutvecklingsprojekt inom olika delar av Service
 • Säkerställa att projekten möter utsatta mål i tid
 • Avrapportering av status till bla styrgrupp och ledningsgrupp
 • Aktivt bidra i projektet inom området förändringsledning och processledning
 • Stötta verksamhetens processägarteam i ständiga förbättringar
 • Delta i avdelningens utveckling av ständiga förbättringar
Om avdelningen

MGT Business Improvement på Service består idag av ett team som bland annat jobbar med:
 • Projektledning av verksamhetsutvecklingsprojekt
 • Stöttning av processägarteam
 • Konsolidering av projektportföljen för Business Improvement
 • Support och utveckling av SAP
 • Utveckling och underhåll av vårt ledningssystem
 • Analys av kundåterföring
Om oss

"Låt oss förändra morgondagen redan idag" är vårt genuina löfte på Siemens Energy till våra kunder och medarbetare på vägen mot en hållbar framtid.

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2600 anställda på 8 orter.

Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com

Mer information

Bidra med din energi. Var dig själv.

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och medkänsla. Vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi. Hela samhället.

Kolla in här för att se vad vi gör på Siemens Energy!

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs , id nr 233183 senast 2022-07-14. Intervjuer kommer ske fortlöpande så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Marc Samuelsson på tel. 0702-795019 marc.samuelsson@siemens-energy.com

eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Mikael Nimvall på mikael.nimvall.ext@siemens-energy.com

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:

Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21

Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24

Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33

Jonny Persson, IF , 0122-817 69

#LI-NT1
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 14 juli 2022 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com