Project Lead Engineer Electrical & Control

Project Lead Engineer Electrical & Control

Project Lead Engineer Electrical & Control

Om dig

Din profil
  • Du är ingenjör med erfarenhet av teknisk projektledning av el- eller kontrollsystemskonstruktion eller liknande positioner t.ex. anläggningsansvarig, konstruktör inom el/styr.
  • Du vill leda, koordinera och skapa projektteam med god sammanhållning.
  • Du är målinriktad, ansvarstagande, flexibel, har god samarbetsförmåga både inom avdelningen och inom det interna Siemens-nätverket.
  • Du klarar av att hantera många samtidiga frågeställningar, internt inom Siemens såväl som externt gentemot våra kunder.
  • Du har goda kunskaper i engelska och svenska i såväl tal som skrift.
Dina ansvarsområden
  • Arbetet omfattar bland annat att ansvara för ledning, teknisk klarering samt koordinering av teknikfrågor rörande el- & kontrollutrustning, både när det gäller gasturbinpacken, kompressor/generator och ev. process i orderprojekten.
  • I arbetsuppgifterna ingår även att leda och koordinera konstruktörernas arbete med anpassning av systemlösningar.
  • Du kommer även, i frågor som rör el- och kontrollutrustning, att vara projektets ansikte utåt i kontakten med våra kunder, både interna och externa, och våra leverantörer.
  • Då en stor del av våra kundkontakter sker hos kunden, innefattar tjänsten som PLE mellan 20 - 30 resdagar per år.
Vår avdelning består idag av 30 personer där varje PLE (Project Lead Engineer el. Teknisk delprojektledare) har det tekniska konstruktionsansvaret för GT-packens kringsystem i ett eller flera leveransprojekt.

Om oss

"Låt oss förändra morgondagen redan idag" är vårt genuina löfte på Siemens Energy till våra kunder och medarbetare på vägen mot en hållbar framtid.

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2600 anställda på 10 orter.

Läs mer om Siemens Energy här:

www.siemens-energy.com

Mer information

Bidra med din energi. Var dig själv.

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och medkänsla. Vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi. Hela samhället.

Jobb & Karriärsidan: https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs , id nr 234866 senast 31 juli

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Isak Lundgren på tel.+46 (0)122 887928 eller via isak.lungren@siemens-energy.com

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Erica Schurz på tel. +46 (0)122-81932.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-ES1
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Organisation & ledning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 31 juli 2022 (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com