Portfolio and Risk Manager till Siemens Energy

Portfolio and Risk Manager till Siemens Energy

Nu söker Siemens Energy i Finspång en person till sitt team som ska jobba med deras projektportföljs risker och analyser. Är du på jakt efter nästa utmaning och vill arbeta i en internationell och dynamisk miljö? Läs mer om tjänsten nedan!

Dina arbetsuppgifter

I den spännande rollen som portfolio and risk manager ansvarar du för att analysera projektens risker och möjligheter samt förbereda rapportering över dessa analyser. Du kommer även stötta affärsområdesledningen med att förse dem med olika typer av information och material. Denna stöttning innebär också att ta fram presentationer för genomgångar av projekt.

I den här rollen får du chans att arbeta i en internationell miljö där dina kollegor både finns på plats i Finspång och runt om i världen. Det är en dynamisk tjänst där du får användning för dina goda kommunikativa egenskaper. Variationen är stor i denna roll och innebär både självständigt arbete och samarbete i projektteam. En del av arbetet är att driva digitaliseringen i teamet samt sammanställa och analysera information och data vilket du gör med hjälp av IT-verktyg och program, så som Project Dash, Alteryx, Tableau och SAP.

Din profil

Vi söker dig som är kommunikativ, drivande och trivs med arbeten i projektform. Du är utbildad ekonom eller ingenjör i grunden och har erfarenhet från arbete med projektanalyser och projektrisker. Du vet hur du ska prioritera ditt arbete när arbetstempot ökar och kan därmed möta deadlines. Du är ansvarstagande och detaljorienterad i ditt arbetssätt. Vidare är du van att arbeta med IT-verktyg och olika typer av data. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har erfarenhet från projektarbete i tillverkande industri men det är inget krav. Det är meriterande med erfarenhet från SAP. För att trivas i rollen bör du behärska engelska, i både tal och skrift.

Ansökningsförfarande

Du är välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev på skill.se så snart som möjligt. Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Under semesterperioden kan återkoppling gällande din ansökan komma att dröja. Vi räknar med att kunna ge dig återkoppling senast i augusti.

Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryterare Jennilie Ekström på jennilie.ekstrom@skill.se eller Olivia Cedervall på olivia.cedervall@skill.se.

Välkommen med din ansökan!

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 15 aug 2021 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy AB utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner och ångturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På Siemens arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.
Avdelningen Global Customer Operation (GCO) är en del av Siemens Energy och arbetar med leverans av gasturbiner. Divisionen är en global organisation och affärsområde med cirka 800 medarbetare över hela världen. GCO är en projektverksamhet och nu söker de en person till ett tvåpartsteam som ska ansvara för projektportföljens risker och analyser. Vid din sida kommer du ha en erfaren kollega som stöttar dig i din introduktion och i ditt fortsatta arbete.