Mechanical system Engineer

Mechanical system Engineer

Konstruktör fluida kringsystem

Nu utökar vi konstruktionsavdelningen för modifieringar och uppgraderingar av mekaniska hjälpsystem till Siemens gasturbinflotta inom service.

Avdelningen har ett brett ansvarsområde för alla frågor som rör de mekaniska hjälpsystemen. Systemen inkluderar bland annat:
 • Gasbränsle och flytande bränslesystem
 • Smörjoljesystem
 • Filtersystem för luftintag
 • Ventilationssystem
 • Gasdetekteringssystem
Som systemingenjör kommer du att arbeta med design och konstruktion på ett eller flera av ovanstående system. Du kommer också att arbeta med utveckling, teknisk support och utredningar.

Din profil
 • Du har en ingenjörsexamen i maskinteknik, processteknik eller liknande.
 • Du behärskar engelska i både tal och skrift.
Som person tror vi att du är mottaglig, flexibel och duktig på samarbete eftersom kontakterna både internt och externt är många. Du bör vara välorganiserad och kvalitetsfokuserad. Du är en oberoende person som tar ansvar för dina uppgifter.

Dina ansvarsområden
 • Konstruera och utveckla fluida hjälpsystem
 • Processdesign (tryck, temperatur, flöde)
 • Konstruktion (rör, kanaler, ventiler, pumpar, fläktar)
 • Ge teknisk support till våra kunder för fluida hjälpsystem.
 • Klarera reservdelar.
Du får naturligtvis stöd av alla andra kollegor på avdelningen. Avdelningen består idag av 22 personer. Vi har ett mycket dynamiskt team och en öppen atmosfär där hjälp alltid är nära.

Om oss

"Låt oss förändra morgondagen redan idag" är vårt genuina löfte på Siemens Energy till våra kunder och medarbetare på vägen mot en hållbar framtid.

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2600 anställda på 10 orter.

Läs mer om Siemens Energy här:

(1) www.siemens-energy.com

Mer information

Bidra med din energi. Var dig själv.

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och medkänsla. Vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi. Hela samhället.

Jobb & Karriärsidan: (2) https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via (3) https://jobs.siemens-energy.com/jobs , id nr 226890 senast 2022-06.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Andreas Lundin på tel. 0122-81153 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Narcissa Tellefsen på narcissa.tellefsen.ext@siemens-energy.com

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-NT1

References

Visible links
1. http://www.siemens-energy.com/
2. https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html
3. https://jobs.siemens-energy.com/jobs
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 1 juni 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com