Manager position in MGT Service Operations; for Logistics Parts & Inventory management

Manager position in MGT Service Operations; for Logistics Parts & Inventory management

Chef till MGT Service Operations funktion, inom enheten för Material management & control

Siemens Energy Gasturbinservice verksamhet verkar på en spännande och utmanande global marknad med allt större krav på kortade ledtider, flexibilitet och hållbarhet. En effektiv och marknadsanpassad Supply Chain med hög kvalité och leveransprecision är kritiska framgångsfaktorer när våra globala kunder utvärderar oss. Ett strategiskt helhetstänk kring materialtillgänglighet och styrning, anpassat till kund och marknad och våra specifika serviceprodukter och koncept, samt en ökande tillgänglighet och nyttjande av nya informationskällor ger oss unika möjligheter att leva upp till våra kunders högt ställda förväntningar.

För att hantera tillväxt, förändringstakt och dynamiken som finns i marknad och i våra produkterbjudanden förstärker vi ytterligare vår Service Operations funktion. Inom området Material management & control adderar vi en chefstjänst vars huvudsyfte är att fortsätta utveckla och säkerställa proaktiv tillgänglighet av reservdelar, för planerad och oplanerad service till den globala flotta av turbiner vi servar, i samverkan med kollegor både lokalt i Finspång och i andra delar av världen. I detta arbete leder du ett tight team av 10-12 personer och rapporterar direkt till chefen för Material management & control.

Om dig

Din profil
  • Du brinner för ledarskap och vet hur man får ett team att prestera & utvecklas. Tidigare ledarskapserfarenheter är meriterande.
  • Du har mycket goda kunskaper och bred erfarenhet från arbete med Supply Chain processer, gärna från tillverkande företag och med tydliga marknads- och slutkundsperspektiv. En erfarenhetsbas med tyngdpunkt på planering och inventory management, tvärfunktionellt arbete, är meriterande.
  • Du har stor erfarenhet av att jobba med förändringsarbete och strategier. Du har lätt för att se helheter, är utåtriktad, samarbetar och kommunicerar väl med andra. Du vet vad det innebär att omsätta strategier och dataanalyser till praktisk handling.
  • Du har högskoleexamen med inriktning mot logistik eller motsvarande.
Ditt ansvarsområde

I nära samarbete med övriga kollegor inom Service Operations organisation driver du din verksamhet och dess utveckling mot det överordnade syftet av optimerad tillgänglighet av delar, för planerad och oplanerad service.

Du ansvarar för ett proaktivt och hälsosamt ledarskap där du är en viktig inspirationskälla och drivkraft för att grupp och individ ska nå högt uppsatta mål samt bidrar till en hållbar och inkluderande verksamhetskultur.

Som chef för denna grupp kommer du ha ett helhetsansvar för strategi och styrning av förrådsförda komponenter till planerade och oplanerade serviceinspektioner. Exempelvis kommer du att:
  • Vara delaktig i Service Sälj- och Verksamhetsplanering, S&OP, med ansvar för Demand plan på nya och rekonditionerade delar.
  • Ansvara för prognosanskaffning av förebyggande underhållsdelar för den globala flottan av gasturbiner levererade från Finspång.
  • Ansvara för förrådsstyrning och dimensionering av förråden, servicegraden för planerade och oplanerade kundbehov världen över samt råmaterial och komponenter för vår Additiva tillverkningsverkstad.
  • Ansvara för analys, processer och verktyg, det tvärfunktionella arbetet med sälj, teknik, leverans och övriga Supply Chain, som möjliggör en proaktiv och träffsäker materialhantering.
  • Ägarskap och styrning av returprocessen, proaktiv retur av delar för rekonditionering och återköp av gasturbiner.
Om oss

"Låt oss förändra morgondagen redan idag" är vårt genuina löfte på Siemens Energy till våra kunder och medarbetare på vägen mot en hållbar framtid.

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2600 anställda på 8 orter.

Läs mer om Siemens Energy här:

www.siemens-energy.com

Mer information

Bidra med din energi. Var dig själv.

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och medkänsla. Vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi. Hela samhället.

Jobb & Karriärsidan: https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html

Klicka här för att se vad vi gör på Siemens Energy!

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs, id nr 232474 senast 2022-06-20

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Emma Östberg på tel. 0122-82 993, eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Narcissa Tellefsen på e-mail narcissa.tellefsen.ext@siemens-energy.com

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817

#LI-NT1
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 19 juli 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com