Kvalitetsingenjör inom mekanik till Siemens

Kvalitetsingenjör inom mekanik till Siemens

Dina arbetsuppgifter

Du kommer vara en del av avdelningen Product Quality Assurance som ansvarar för att säkerställa produktkvaliteten vid leveranser av gasturbinpaket och kärnmotorer. Ni säkerställer tryckutrustningen och installationen av turbinpaketet innan leveransen sker till installationsplats genom att:
  • Granska konstruktionen
  • Verifiera installerad tryckutrustning
  • Inspektera och installera tryckutrustning
  • Granska utförd intern verifiering
  • Sammanställa och granska kvalitetsdokumentation
Vilka är mina uppgifter?
  • Granska P & I-diagram, klassificera PED-utrustningslista och sammanställa och granska PED-dokumentation (eller liknande system i andra länder)
  • Utföra säkerhetsbedömning av gasturbinpaketet på installationsplatsen och/eller på distans.
  • Begära korrigerande åtgärder av avvikelser och verifiera utförda korrigerande åtgärder.
  • Stötta med kunskap inom bland annat OFP, svetsning och testning i vårt orderprojekt och i försäljningsfasen.
Din profil

Vi söker dig med en ingenjörsexamen eller annan teknisk utbildning inom mekanik. Vi ser att du har erfarenhet av arbete inom kvalitetskontroll/quality assurance i minst 4-6 år. Du har bakgrund inom mekanik genom antingen installation eller konstruktion, och kunskaper inom PED. Kunskap om gasturbiner är en stor fördel.

För att passa för rollen behöver du vara utåtriktad och ha en god kommunikativ förmåga. I rollen krävs goda kunskaper i engelska.

Kvalitetsutbildning av olika slag är meriterande.

Ansökningsförfarande

Du är varmt välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev på skill.se så snart som möjligt. Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryterare Johanna Sjöström, johanna.sjostrom@skill.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

Skill jobbar med kort- och långsiktig kompetensförsörjning. Vårt tjänsteutbud består av rekrytering och bemanning och våra kunder finns främst inom industri och IT. Vårt fokus är att matcha talanger med företag i utveckling men även att hitta och skapa framtidens arbetskraft. Vi är ett nav för talanger i olika åldrar, med olika erfarenheter och skills som vill ta nästa steg. A talent hub, helt enkelt.
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Industri & Anläggning, Quality Assurance
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy AB utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner och ångturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På Siemens arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.