Konstruktör till Gasturbinutveckling

Konstruktör till Gasturbinutveckling

Konstruktör till Gasturbinutveckling

En ögonblicksbild av din dag

Arbetet inom turbinkonstruktionsgruppen spänner från ny- och vidareutveckling av våra turbiner till hantering av fel och garantiärenden. Vår insats sträcker sig från framtagning av konceptlösningar till detaljkonstruktion, ritningsframtagning samt uppföljning av införandet.

I arbetet kommer du att ha mycket kontakt med andra discipliner inom turbinutvecklingen som hållfasthetsberäknare, värmeöverföringsberäknare, strömningsberäknare och materialtekniker. Du kommer även att ha mycket kontakt med vår egen tillverkning, våra underleverantörer och mot vår serviceavdelning.

I din roll kommer du att ha möjlighet att arbeta med allt från precisionsgjutna skovlar och ledskenor, smidda statorringar, svetsade plåtkonstruktioner till gjutna turbinhus.

Hur Du kommer att påverka
 • Deltaga i utvecklingsprojekt för befintliga och nya produkter och även driva mindre projekt.
 • Driva fel- och orsaksutredningar.
 • Vara teknisk kontakt mot leverantörer och egen verkstad.
 • Ta fram nya konstruktionslösningar tillsammans med andra discipliner.
 • Dokumentera konstruktionslösningar genom tekniska rapporter, tekniska specifikationer och ritningar.
 • Du jobbar kontinuerligt med att förbättra metoder och processer som en del av det dagliga arbetet.
Vad Du medför
 • Du är civilingenjör eller högskoleingenjör med inriktning mot maskinteknik.
 • Du är intresserad av mekanisk konstruktion.
 • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
 • Du tycker om att arbeta i tvärfunktionella team.
 • Erfarenhet av arbete med mekanisk konstruktion eller erfarenhet av avancerad 3D CAD är meriterande.
Om Teamet

Avdelningen består idag av ca 50 personer, varav 15 personer inom turbinkonstruktion. Turbingruppen är en del i komponentorganisationen inom gasturbinutveckling. Turbingruppen är design- och utvecklingsansvarig för turbinkomponenterna till våra gasturbiner, SGT-600, -700, -750 och -800.

Genom vår division Generation förbättrar vi konventionell och förnybar energiförsörjning genom innovativa lösningar. Just nu minskar vi koldioxidutsläppen för befintliga anläggningar och utvecklar teknik som omdanar vårt energisystem.

Hur är det att jobba på Siemens Energy? Titta här: https://bit.ly/3hD9pvK

Vilka är Siemens Energy?

På Siemens Energy är vi mer än bara ett energiteknikföretag. Vi möter den ökade efterfrågan på energi i mer än 90 länder samtidigt som vi bidrar till att skydda vårt klimat. Med fler än 92,000 engagerade anställda genererar vi inte bara elektricitet till mer än 16% av världens befolkning, utan vi använder också vår teknologi för att skydda människor och miljön.

Vårt globala team är engagerar sig i att göra hållbar, pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi till verklighet genom att tänja på gränserna för vad som är möjligt. Vi förvaltar ett 150-årigt arv av innovation som uppmuntrar oss att söka efter personer som stödjer vårt fokus på reducering av koldioxidutsläpp, nya teknologier och energiomvandling.

Vårt engagemang för mångfald

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi, hela samhället, och vi diskriminerar inte utifrån våra olikheter.

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs , id nr 236803 senast 2022-09-30

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Andreas Egedal på andreas.egedal@siemens-energy.com eller tel. 0122 887188.

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Erica Schurz på erica.schurz.ext@siemens-energy.com

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:
Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-ES1
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 sept 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com