Ingenjör fluida system

Ingenjör fluida system

Ingenjör Fluida system

ROLL

I rollen som ingenjör för fluida system kommer du bland annat arbeta med att ta fram lösningar på tekniska frågor relaterat till tryckbärande anordningar och bränsleanläggningar till testriggen. Du kommer även att fungera som operativ projektledare.

Tjänsten innehåller både teoretiskt och praktiskt arbete som innebär att du i huvudsak kommer behöva vara på plats i Finspång med möjlighet till distansarbete under några dagar per vecka.

Om dig

För att uppfylla rollen ser vi gärna att du är:
 • Du har en högskole- eller civilingenjörsutbildning eller motsvarande inom relevanta område som till exempel fluid dynamik, mekanisk design och maskinteknik.
 • Är drivande och själv söker information och lösningar på problem som uppstår, genom kontakt med kollegor eller andra tillvägagångssätt.
 • Du bör ha lätt för att kommunicera med olika gränssnitt och kunna förstå helheten. Hälsa och säkerhet är viktigt för oss, därför är det viktigt att du har en riskmedvetenhet och arbetar systematiskt med riskanalyser mm.
 • Det är meriterande om du har kunskaper inom allmän processteknik så som rör, pumpar, maskiner och djupare kunskap inom något av områdena till exempel klassning anläggningar eller trycksatta anordningar för hanteringen av brandfarliga och explosiva varor
 • Då vi är en internationell arbetsplats behöver du kunna kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska.
Dina ansvarsområden
 • Operativ projektledare
 • Ansvarig för teknisk designunderlag till anläggning
 • Riskanalyser och åtgärder
 • Dokumentera i form av klassningsplaner, systembeskrivning, instruktioner
 • Samla in offerter från leverantörer
 • Följa upp beställningar och leveranser
 • Följa upp konstruktion och installation på riggarna
Dina möjligheter till personlig utveckling

Tjänsten spänner över ett stort område med stora utvecklingsmöjligheter och på sikt stort ansvar.

Du kommer att vara en del av ett team och i sin tur av en avdelning med många kompetenta kollegor som kommer att stödja dig att utvecklas i din roll.

Du kommer att interagera med kollegor från olika avdelningar på företaget och detta kommer att synliggöra dina insatser.

Om oss

"Låt oss förändra morgondagen redan idag" är vårt genuina löfte på Siemens Energy till våra kunder och medarbetare på vägen mot en hållbar framtid.

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2600 anställda på 8 orter.

Läs mer om Siemens Energy här:

www.siemens-energy.com

Mer information

Bidra med din energi. Var dig själv.

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och medkänsla. Vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi. Hela samhället.

Jobb & Karriärsidan: https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html

Kolla in här för att se vad vi gör på Siemens Energy!

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via https://jobs.siemens-energy.com/jobs , id nr 230939 senast 2022-07-06.

För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Alessio Bonaldo på tel. 0122-82120 eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Erica Schurz på tel. 0122-81932.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:

Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-ES1
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 6 juli 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com