Har du intresse för systemoch IT? Siemens Energy söker junior IT-support

Har du intresse för systemoch IT? Siemens Energy söker junior IT-support

Har du stort intresse för system och IT-lösningar? Då kan detta vara något för dig!

Dina arbetsuppgifter

Inom teamet OEP (order engineering process) kommer du att arbeta nära och ha ett dagligt stöd från 20 andra individer. Vi är en del av ett större team bestående av ca 50 designers som arbetar med processdesign. Du kommer att stötta och även ha stöd från dessa designers. Tillsammans stöttar vi våra kunder där vi måste anpassa våra leveranser efter vad som behövs.
I rollen som systemsupport kommer du att stödja Siemens projektingenjörer med specifika uppgifter i Comos såsom nya rapporter, symboler och dokument som behövs i våra kundlösningar. Du kommer att hålla utbildning i hur Comos fungerar och olika sätt att arbeta.

Vidare förväntas du:
  • Ta del av utveckling av arbetssättet i Comos
  • Sammanställning, batchhantering och hantering av data i Comos
  • Alla typer av support som behövs för att projektingenjörer ska möta våra kunders förväntningar
Din profil

För att trivas i rollen behöver du vara intresserad av tekniska lösningar samt ha hög generell IT-kunskap och erfarenhet. Detta är mycket viktigt för att kunna stötta och ge en bra leverans. Du är intresserad av utveckling och ständigt nyfiken på nya lösningar. Du besitter god förmåga att arbeta självständigt för att driva förändring och att samarbeta inom flera tekniska team.
Har du tidigare erfarenhet från en stödjande roll inom IT är en stor fördel. En examen från Maskinteknik t.ex. är en fördel att kunna förstå vår leverans och designers, MEN vi ser intresset för teknik, IT-lösningar och våra produkter som viktigare.
  • Engelska språkkunskaper krävs
  • Erfarenhet från Comos behövs inte men ses som meriterande
Ansökningsförfarande

Urvalet kommer att ske löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så vänta inte med att skicka in CV och personligt brev till oss idag.
Vid eventuella frågor eller funderingar, kontakta ansvarig rekryterare Johanna Lindquist, johanna.lindquist@skill.se
Välkommen med din ansökan!

Om oss

Skill är ett modernt kompetensföretag med ett brett tjänsteutbud inom rekrytering, bemanning, hr-tjänster och kompetensutveckling. Vi har en stark kundbas i teknik- och industriföretag samt inom IT och tech.
Rätt människor, på rätt plats, kan förändra allt - och när människor växer, växer företag.
People change - everything.
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll IT-tekniker, Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Skill
Sista ansökningsdag 10 juli 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy AB utvecklar och tillverkar världsledande gasturbiner för en global marknad. Företaget levererar även kompletta turbinbaserade kraftanläggningar för långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv produktion av elektricitet, ånga och värme. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. En omfattande serviceorganisation täcker alla levererade produkter och anläggningssystem. På Siemens Energy arbetar 2 800 personer, merparten i Finspång och ca 120 i Trollhättan. Företaget omsätter ca 10 miljarder kronor om året.