Gruppchefer mek till orderkonstruktion

Gruppchefer mek till orderkonstruktion

GRUPPCHEFER MEK TILL ORDERKONSTRUKTION

Om dig

Din profil
 • Du är en person med intresse för ledarskap och att utveckla medarbetare samt den teknik vi ansvarar för.
 • Som ledare är du ansvarsfull och har förmågan att skapa ett engagerande och inkluderande arbetsklimat, där medarbetarna får möjlighet att växa och utvecklas.
 • Som person får du gärna vara drivande, analytisk och kreativ samt gilla att arbeta med ständig utveckling.
 • Om du ser möjligheter och lösningar där andra ser problem kan du vara rätt person för oss.
 • Är du dessutom intresserad av digitalisering och sälj- och kundfrågor kan vi ha en match.
 • Erfarenhet av konstruktion, installation, driftsättning eller processförbättringar är meriterande.
Dina ansvarsområden
 • Du kommer leda ett av våra team som består av 10-20 medarbetare.
 • Du blir också en del av respektive kontors ledningsgrupp och tillsammans kommer vi att arbeta med utveckling av personal och vår verksamhet.
 • Tillsammans med medarbetarna kommer du att omvandla tankar och idéer om tekniska lösningar och processförbättringar till praktisk handling.
 • Budgetansvar inom ditt område samt ansvar för tekniska lösningar i leveransprojekten.
 • Du samarbetar med personal från olika delar i världen och strävar mot samma mål.
Avdelningens huvudansvar är att konstruera och specificera mekaniska system inom våra orderprojekt i enlighet med våra processer och rutiner. Arbetet sker i nära samarbete med övriga avdelningar inom Orderkonstruktion, med våra samarbetspartners, leverantörer samt med våra interna och externa kunder. På grund av ökad efterfrågan på våra produkter behöver vi växa. Vi delar våra befintliga grupper och därför söker vi två stycken chefer till grupperna structure och process engineering.

Gruppen Structure ansvarar för installation för alla orderprojekt. Vi har många utmaningar både med hur vi ska jobba med vår 3D-data och kommunicera med våra kunder samt många nya varianter av våra Gasturbiner. Gruppen består av 10-15 medarbetare som har ansvarsområden/roller för att hantera bottenramar & plattformar mm.

Gruppen Process Engineering ansvarar för processkonstruktion och teknisk specning för upphandling av brand & gasdetektering samt bränslesystem för alla orderprojekt. Vi har många varianter av våra Gasturbiner som i våra leveransprojekt behöver kundanpassas för att uppfylla kundernas krav. Gruppen består av ca 20 medarbetare.

Dina möjligheter till personlig utveckling

Vi erbjuder en omväxlande chefsroll med engagerade kollegor och en diversifierad grupp. Som ny chef hos oss får du en mentor inom organisationen för att snabbt komma in organisationen och arbetet. Du får också möjligheten och vi förväntar oss att chefer hos oss vidareutvecklar sig inom ledarskap. Vi erbjuder även en flexibel arbetsmiljö med möjlighet till arbete hemifrån enligt överenskommelse.

Om oss

"Låt oss förändra morgondagen redan idag" är vårt genuina löfte på Siemens Energy till våra kunder och medarbetare på vägen mot en hållbar framtid.

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer.

En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2600 anställda på 8 orter.

Läs mer om Siemens Energy här: (1) www.siemens-energy.com

Mer information

Bidra med din energi. Var dig själv.

Som tur är, så är vi alla olika. Genom mångfald genererar vi kraft. Vi drivs framåt av inkludering och medkänsla. Vår gemensamma kreativa energi kommer från ca 130 olika nationaliteter. På Siemens Energy ser vi mångfald som något självklart - oavsett etnisk bakgrund, kön, ålder, religion, identitet eller funktionsvariation. Vi ger samhället energi. Hela samhället.

Jobb & Karriärsidan: (2) https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html

Kolla in länken nedan för att se vad vi gör på Siemens Energy!

(3) https://bit.ly/3A5wRtX

Ansökan

Tveka inte - skicka in din ansökan via (4) https://jobs.siemens-energy.com/jobs, id nr 233643 senast 23 Maj 2022. Löpande urval tillämpas - tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För frågor om tjänsterna kan du kontakta;

För structure kontakta Liselotte Engdahl 0122-887061, För process engineering kontakta Per Dyberg Axbom 0122-81884.

För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Erica Schurz på tel. 0122-81932.

Placeringsort: Finspång

Fackliga representanter:

Veronica Andersson, Unionen, 0122-840 21
Simon Von Eckardstein, Sveriges Ingenjörer, 0122-842 24
Jan Lundgren, Ledarna, 0122-812 33
Jonny Persson, IF Metall, 0122-817 69

#LI-ES1

References

Visible links
1. http://www.siemens-energy.com/
2. https://www.siemens-energy.com/global/en/company/jobs.html
3. https://bit.ly/3A5wRtX
4. https://jobs.siemens-energy.com/jobs
Mer info
Område Finspång
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 23 maj 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Siemens Energy är ett av världens ledande företag inom energiteknik. Tillsammans med våra kunder och partners tar vi fram energisystem för framtiden och stöder därmed en övergång till en mer hållbar värld. Med vår portfölj av produkter, lösningar och tjänster täcker Siemens Energy nästan hela energivärdekedjan - från kraftproduktion och överföring till lagring. Portföljen inkluderar konventionell och förnybar energiteknik, såsom gas- och ångturbiner, hybridkraftverk som drivs med vätgas, och kraftgeneratorer och transformatorer. En majoritetsandel i det börsnoterade företaget Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) gör Siemens Energy till en global marknadsledare för förnybar energi. Uppskattningsvis en sjättedel av den el som produceras över hela världen är baserad på teknik från Siemens Energy. Siemens Energy har 91000 anställda världen över i mer än 90 länder och genererade intäkter på cirka 29 miljarder euro räkenskapsåret 2019. I Sverige har Siemens Energy 2700 anställda på 10 orter. Läs mer om Siemens Energy här: www.siemens-energy.com